Ile trzeba zapłacić za wielkanocny catering od Gessler? Drogie są nawet jajka
Choć aura na zewnątrz jest raczej zimowa, Święta Wielkanocne zbliżają się wielkimi krokami. Coraz więcej Polaków nie chce spędzać tego wyjątkowego czasu w kuchni i decyduje się na gotowy catering. Swój cennik ogłosiła właśnie Magda Gessler. "Za potrawy trzeba zapłacić jak za zboże" – grzmią internauci.
01.04.2022 15:07
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Kwestia cen wyrobów sygnowanych nazwiskiem Magdy Gessler była poruszana wielokrotnie. Restauratorka zawsze odpowiada, że zależy jej przede wszystkim na jakości, a dobry, ekologiczny produkt po prostu kosztuje. W tym roku jest to tym bardziej widoczne, że wszyscy zmagamy się ze skutkami inflacji.
Catering od Magdy Gessler
Wielkanocne posiłki na wynos od Magdy Gessler są przygotowywane w jej restauracji "U Fukiera". - Szef Kuchni wraz z Magdą Gessler opracowali wyborne menu pełne pysznych potraw. Znajdziecie w nim przede wszystkim tradycyjne wielkanocne dania kuchni polskiej oparte na najlepszej jakości produktach od sprawdzonych dostawców. W ofercie znajdują się zarówno przystawki, jak i zupy, dania główne, desery oraz wyroby z naszej nowo powstałej wędzarni oraz wspaniałe przetwory ze spiżarni – czytamy na stronie internetowej lokalu.
Jedno jajko za 11 złotych
Zacznijmy od jajek – za 5 połówek tych najtańszych faszerowanych (z pieczarkami i koprem) przyjdzie nam zapłacić 25 zł, te w wersji mięsnej kosztują 28 zł. Foremka nóżek kosztuje aż 80 zł, a pasztet z dziczyzny i grzybów 70 zł. Pół kilograma sałatki jarzynowej kosztuje 29 zł, a chrzan… 16 zł. Domowy majonez jest od niego o złotówkę tańszy. Słoik barszczu to koszt 45 zł, kremu prawdziwkowego na zakwasie z żurku 49 zł, a rosołu 42 zł.
Jeśli interesują nas natomiast słodkie wypieki, cennik przedstawia się następująco: 1,2 kg sernik kosztuje 65 zł, baba wielkanocna 48 zł, mały mazurek 38 zł, a beza aż 95 zł.
Za kaczkę pieczoną w całości musimy zapłacić 110 zł, za kurczaka 72 zł, a za nogę królika z kopytkami 59 zł. W ofercie jest także goleń jelenia z bukietem warzyw za 68 zł.
Zobacz także
Miłośnicy przekąsek mogą wybierać natomiast z szerokiego wachlarza wędlin wędzonych (ok. 50 zł za kg) oraz owoców i grzybów marynowanych. Słoik ogórków kiszonych kosztuje 23 zł, a rydzów 40 zł.
Co ciekawe, za kilogram chleba na zakwasie z mąki żytniej przyjdzie nam zapłacić aż 35 zł.
Zapraszamy na grupę FB - #Wszechmocne. To tu będziemy informować na bieżąco o terminach webinarów, wywiadach, nowych historiach. Dołączcie do nas i zaproście wszystkie znajome. Czekamy na was!
Chętnie poznamy wasze historie, podzielcie się nimi z nami i wyślijcie na adres: wszechmocna_to_ja@grupawp.pl