Ryby na stół!
Kwasy tłuszczowe zapobiegają nadwadze przyśpieszając metabolizmu i zwalczają cellulit, chronią skórę przed wysuszeniem. Najwięcej dobrych tłuszczy jest w rybach, oliwie z oliwek, oleju rzepakowym i lnianym, soi, orzechach, pestkach słonecznika. Najlepsze właściwości zachowują spożywane na zimno; białko jest niezbędne do tego, żeby skóra była napięta, a włosy i paznokcie mocne.
Jedz ryby, mleko, jajka, ser i chude mięso; cynk i selen wzmacnia włosy i paznokcie, spowalnia procesy starzenia się, zawierają je płatki owsiane, pełnoziarniste pieczywo, kukurydza, pestki dyni, ryby morskie, owoce morza, mleko i żółty ser; żelazo - wzmacnia włosy i paznokcie, poprawia wygląd cery. Jego duże ilości odnajdziemy w czerwonym mięsie, zbożach, kaszach, zielonych warzywach oraz w kakao i w grochu. Witamina C przyspiesza jego przyswajanie przez organizm.