Owsianka, czyli minus kilogram
Podstawą tej "jednodniówki" są płatki owsiane, które niszczą tłuszcze złożone w żyłach oraz innych naczyniach krwionośnych. Owies zawiera cenne aminokwasy i białko, a także ważne dla zdrowia mikroelementy - magnez, żelazo, cynk, mangan, potas oraz witaminy: z grupy B, E czy PP.
W czasie "dnia owsianego" można zgubić do kilograma. Rano należy przygotować owsiankę, która będzie składała się z siedmiu stołowych łyżek płatków owsianych na dwa litry chudego mleka. Całość trzeba zagotować i podzielić na kilka porcji (zazwyczaj 4-6), które zjada się od godziny ósmej, średnio co dwie, trzy godziny. W czasie diety owsianej wskazane jest picie wody, można także sięgnąć po herbaty ziołowe. Nie wolno pić słodkich oraz gazowanych napojów. Kawę można połączyć z mlekiem, ale nie cukrem.
POLECAMY: * Oblicz swoje BMI!*