Trwa ładowanie...

Olej z opuncji figowej. Naturalny botoks

Pogromca zmarszczek i objawienie w kosmetyce przeciw starzeniu się skóry. Luksusowy olej roślinny produkowany w naturalny sposób, bez użycia środków chemicznych. Bogaty w kwasy Omega-6 i witaminę E jest idealnym kosmetykiem do pielęgnacji cery dojrzałej. Największe zalety? Szybko się wchłania, doskonale nawilża i skutecznie redukuje zmarszczki.

Share
Olej z opuncji figowej. Naturalny botoks
Źródło: 123RF
d3v87nu

Pogromca zmarszczek i objawienie w kosmetyce przeciw starzeniu się skóry. Luksusowy olej roślinny produkowany w naturalny sposób, bez użycia środków chemicznych. Bogaty w kwasy Omega-6 i witaminę E jest idealnym kosmetykiem do pielęgnacji cery dojrzałej. Największe zalety? Szybko się wchłania, doskonale nawilża i skutecznie redukuje zmarszczki. To najskuteczniejszy preparat przeciwzmarszczkowy, jaki znamy.

Ma jedną podstawową wadę – jest drogi, ale bardzo wydajny. Olej z opuncji figowej jest najdroższym olejem kosmetycznym na świecie. Do produkcji 1 litra potrzeba około miliona pestek z 460 kg świeżych owoców opuncji.

Zbiory fig odbywają się tylko przez kilka dni w roku. Owoce suszone są na słońcu, następnie wyjmuje się z nich pestki i to właśnie z nich na zimno tłoczy się olej. Sam proces ekstrakcji oleju jest niezwykle czasochłonny i trudny. Pestki opuncji po wysuszeniu są niezwykle twarde. Do wyprodukowania 1 litra oleju z opuncji potrzeba około 1 mln nasion.

d3v87nu

Produkt zawiera w sobie aż 60 procent kwasu linolowego (Omega-6), który odpowiada za naturalną barierę ochronną skóry, a także wpływa na jej odpowiednią elastyczność i jędrność - mówi Maria Zubowicz, manager Maroko Sklep. - Z kolei witamina E jest najskuteczniejszym antyoksydantem chroniącym przed działaniem wolnych rodników. Ilość witaminy E w oleju z opuncji jest wyższa niż w oleju arganowym uznawanym za „eliksir młodości”.

Olej posiada silne właściwości przeciwzmarszczkowe. Poprawia napięcie, koloryt i nawilżenie skóry. Przeciwdziała powstawaniu nowych zmarszczek. Regeneruje i łagodzi podrażnienia. Wspomaga ochronę przeciwsłoneczną.

Kosmetyk przeznaczony jest do stosowania na delikatne okolice oczu, ust, szyi oraz dłoni. Można stosować go w czystej postaci, wklepując w twarz. Jest tak wydajny, że wystarczą 2 krople do posmarowania całej twarzy. Można go również dodawać do balsamów i kremów.

Dzięki olejowi z opuncji: spowolni się proces starzenia komórkowego i nastąpi stymulacja wzrostu nowej skóry, zmniejszy się głębokość zmarszczek a nowe nie powstaną tak szybko, znacznie zmniejszą się „worki pod oczami”, znikną przebarwienia skóry i blizny, przy skórze mieszanej i tłustej szybko zauważysz zmniejszone pory, skóra będzie jędrna, elastyczna i nawilżona, znikną zaczerwienienia i uszkodzenia skóry wywołane oparzeniami słonecznymi.

(gabi/mtr), kobieta.wp.pl

Oceń jakość artykułu:
Zależy nam na podnoszeniu jakości naszego dziennikarstwa. Twoja opinia jest dla nas ważna!
d3v87nu

Podziel się opinią

Share

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3v87nu
d3v87nu