GotowaniePrzepisyWarzywa na parze - przepis

Warzywa na parze - przepis

Warzywa na parze to wyjątkowo zdrowy obiad. Oczywiście warto, by był także smaczny, a w tym pomoże sos koperkowy lub sos szczypiorkowy, w zależności od upodobań. Jak przygotować pełnowartościowy posiłek i się przy tym nie napracować. Oto przepis na pyszne danie z parowaru.

Warzywa na parze - przepis
Oliwka .

07.02.2011 | aktual.: 07.02.2011 09:00

Przygotuj:

  • 1 marchewkę
  • 1 cebulę
  • 1 brokuł
  • 1 ziemniak
  • 3 małe pieczarki
  • 200 g jogurtu naturalnego
  • pęczek koperku lub szczypiorku
  1. Warzywa na parze – sos jest niezbędny, by uzyskać wyjątkowy smak. Wystarczy, że wymieszasz jogurt z posiekanym koperkiem lub szczypiorkiem.
  1. Umieść warzywa w parowarze i gotuj al dente. Po wyjęciu polej sosem jogurtowym. Niebo w gębie.
Źródło artykułu:WP Kobieta
Wybrane dla Ciebie