ModaSuperfoods, czyli produkty spożywcze, które dają energię
Superfoods, czyli produkty spożywcze, które dają energię
Dietetyk Agnieszka Piskała opowiada o superfoods, czyli nowościach żywieniowych, które dotarły do nas z Azji lub Ameryki Południowej. Mowa m.in. o spirulinie, chlorelli, młodej trawie pszenicy.
31.03.2014 | aktual.: 31.03.2014 15:08
Dietetyk Agnieszka Piskała opowiada o superfoods, czyli nowościach żywieniowych, które dotarły do nas z Azji lub Ameryki Południowej. Mowa m.in. o spirulinie, chlorelli, młodej trawie pszenicy. - Przeciętny Polak je około 20 produktów w ciągu tygodnia, a powinniśmy jeść około 60, żeby sobie dostarczyć różnych składników odżywczych – przyznała specjalistka, sugerując, że warto sięgać po nowości, jednak należy pamiętać o rodzimych produktach i zbilansowanej diecie.