GotowaniePrzepisyNiebanalne orzeźwienie

Niebanalne orzeźwienie

Niebanalne orzeźwienie
Źródło zdjęć: © Shutterstock.com
23.05.2014 14:49, aktualizacja: 23.05.2014 15:11

Upalne letnie popołudnia sprzyjają wszelkim spotkaniom towarzyskim, każde wyjście do kina, spacer czy zwyczajne popołudnie spędzone we własnym ogrodzie stają się celebracją wolnego czasu. By ten upłynął nam jeszcze przyjemniej, możemy sięgnąć po delikatny alkohol, który sprawi, że poczujemy się zrelaksowani, a wiadomo, że im bardziej jesteśmy odprężeni, tym czujemy się atrakcyjniejsi.

Upalne letnie popołudnia sprzyjają wszelkim spotkaniom towarzyskim, każde wyjście do kina, spacer czy zwyczajne popołudnie spędzone we własnym ogrodzie stają się celebracją wolnego czasu. By ten upłynął nam jeszcze przyjemniej, możemy sięgnąć po delikatny alkohol, który sprawi, że poczujemy się zrelaksowani, a wiadomo, że im bardziej jesteśmy odprężeni, tym czujemy się atrakcyjniejsi.

To właśnie samopoczucie w dużej mierze wpływa na nasz wygląd. Będąc zrelaksowani, uśmiechamy się częściej, nasza skóra przestaje być spięta, a staje się coraz bardziej promienna. Dzięki temu jesteśmy pozytywnie odbierani przez otoczenie, tym samym stajemy się bardziej przyjaźni i otwarci na nowe doznania.

Jako orzeźwienie letnich dni doskonale sprawdzi się lekkie, musujące wino prosecco, które wytwarzane jest z białej odmiany winogron galera. Jego ojczyzną są północne Włochy – zielona i żyzna kraina leżąca pomiędzy wybrzeżem Adriatyku, romantyczną Wenecją oraz zapierającymi dech w piersi Dolomitami. Delikatny posmak lukrecji, miodu i akacji zadowoli nawet najbardziej wybredne podniebienia. Wina musujące cieszą się coraz większą popularnością nie tylko wśród kobiet, które uznawane są niemal od zawsze za zwolenniczki wyłącznie lekkich alkoholi, ale także przez mężczyzn, którzy także szukają nowych, subtelnych smaków.

Możliwości podania tego trunku jest mnóstwo. Wystarczy dodać odrobinę soku ze świeżych owoców – taka kompozycja smakowa idealnie nadaje się na aperitif. Wino należy koniecznie podawać schłodzone, gdyż tylko odpowiednia temperatura pozwoli na wydobycie wszystkich walorów smakowych. Prosecco podawane solo pasuje idealnie do białych ryb, sushi, owoców morza, czy też lekkich słodkich deserów i owoców.

Informacja prasowa

Źródło artykułu:Informacja prasowa
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Komentarze (0)
Zobacz także