"Nie będę rzucać patelniami". Wymowne słowa Bosackiej
Katarzyna Bosacka niedługo pojawi się na antenie Telewizji Polskiej, gdzie będzie prowadzącą "To Gar". Format już jest porównywany do "Kuchennych rewolucji", a sama Bosacka do Magdy Gessler. - Na pewno nie będę rzucać patelniami ani tłuc garami - zapowiada jednak.
"Top Gar" prawdopodobnie zagości w TVP już w listopadzie 2025 roku. Premiera została przesunięta z września, z różnych powodów, w tym ze "względów techniczno-strukturalnych wewnątrz telewizji". I choć potencjalni widzowie jeszcze nie widzieli ani jednego odcinka, już pojawiają się w sieci porównania programu do "Kuchennych rewolucji".
- Powiem wprost, że nie będę robić tego programu w restauracjach, ponieważ się na tym nie znam. Nigdy nie byłam restauratorką. Jestem wspaniałą konsumentką dań restauracyjnych, ale na tym kończy się moje doświadczenie - zaznacza Katarzyna Bosacka w rozmowie z Plejadą.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Katarzyna Bosacka o kulisach rozwodu. "Mamy taką umowę gentelmeńską"
Zobacz też: "Produkt seropodobny". Bosacka ostrzega Polaków
Jest porównywana do Magdy Gessler. Tak to skomentowała
Katarzyna Bosacka zaznaczyła, że ma "sporą wiedzę o tym, co znajduje się na talerzu". Jest w stanie powiedzieć, skąd pochodzi dany produkt, a także jak powstał, ale nie jest i nigdy nie była restauratorką, i z tego powodu "nie odważyłaby się prowadzić programu w takim formacie". - Mam w sobie coś takiego, że dla mnie prawda na ekranie jest kluczowa. Tego nie da się wyuczyć. Od razu czuć, gdy ktoś udaje albo wchodzi w rolę. Dlatego pozostanę sobą - wspomniała.
- Na pewno nie będę rzucać patelniami ani tłuc garami, bo to nie mój styl. Chcę raczej zachęcać, namawiać i otwierać oczy (...). Skupię się przede wszystkim na dwóch obszarach. Po pierwsze – czytanie etykiet i świadome wybory dotyczące produktów, które mamy w kuchniach, spiżarniach czy piwnicach - powiedziała Plejadzie.
"Jesteśmy z zupełnie różnych światów"
W jaki sposób Katarzyna Bosacka zamierza reagować, jeżeli zacznie być porównywana do znanej restauratorki i prowadzącej "Kuchenne rewolucje"?
- Na pewno nie będę miała takich pięknych loków jak Magda Gessler (śmiech) Ale przede wszystkim jesteśmy z zupełnie innych światów. Magda jest artystką, mistrzynią w prowadzeniu restauracji, królową pysznego jedzenia restauracyjnego - wyliczała Bosacka.
Dziennikarka przeszła następnie do opisania zasadniczych różnic między nią a Magdą Gessler.
- Magda lubi, jak jest na bogato, dużo, tłusto, często ze sporą ilością cukru. Widać to w tych przepisach, które proponuje. Lubię też smacznie i dobrze zjeść, ale przede wszystkim zdrowo. Dlatego w moim programie będę namawiać do sezonowości i zwracać uwagę na ekonomię całej rodziny - wyjaśniła w Plejadzie.
Zapraszamy na grupę na Facebooku - #Samodbałość. To tu będziemy informować na bieżąco o wywiadach, nowych historiach. Dołączcie do nas i zaproście wszystkie znajome. Czekamy na was!
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl.