Czarne lody podbijają Instagram. Co się w nich kryje?
Te lody to najbardziej fotogeniczne słodycze świata!
Czarne lody nie tylko świetnie wyglądają, ale też niesamowicie smakują. Pokochały je miliony fanów na całym świecie. Co kryje się za ich sukcesem i co sprawia, że mają taki kolor?
Po fali tęczowych dodatków do mieszkania i tęczowych smakołyków przyszła pora na bardziej stonowany trend. Są nim czarne przekąski, a wśród nich uwielbiane przez internautów czarne lody. I chociaż mogą wydawać się nieco dziwne, to smakują po prostu obłędnie. Wszystko za sprawą sekretnego składnika.
Są nie tylko smaczne, ale też zdrowe!
Czarne lody są nie tylko wyjątkowo fotogeniczne, ale też bardzo zdrowe. Robione są z węgla kokosowego, czyli spalonych łupin orzechów kokosowych. Smakują więc słodko i egzotycznie, jak na kokosa przystało. Do ich produkcji nie wykorzystuje się żadnych sztucznych barwników, a węgiel aktywny zawarty w popiele działa jak naturalny detoks. Możemy więc jeść te pyszności bez obaw o zdrowie i figurę.
Czarne lody królują w Nowym Jorku
Z czarnych lodów słynie głównie lodziarnia Morgenstern Finest Ice Cream w Nowym Jorku. Jej śladem jednak ruszają inne lokale. Zupełnie nas to nie dziwi, biorąc pod uwagę fakt, że czarne lody są jednym z najczęściej wyszukiwanych na Instagramie słodyczy.
Popiół też może być smaczny!
Popiół kokosowy zyskuje coraz większą rzeszę zwolenników nie tylko w branży lodziarskiej. Wielbiciele zdrowego i organicznego odżywiania dodają go do koktajli, sosów i sałatek.
W Polsce nie są jeszcze tak popularne jak w Stanach
Czarne lody nie są jeszcze dostępne w Polsce na szeroką skalę, ale w kilku lodziarniach na Pomorzu można skosztować tego przysmaku. Jeżeli smakują tak dobrze, jak wyglądają, to na pewno sięgniemy po nie nie raz.