Trwa ładowanie...
d332mwe
Do czego wykorzystać wodę po gotowaniu jajek na twardo?
jajka
30-04-2021 10:55

Do czego wykorzystać wodę po gotowaniu jajek na twardo?

Jajka są polecane jako bardzo ważny składnik diety. Zawierają mnóstwo białka, witaminy oraz sole mineralne. Pozytywnie wpływają na wzrok, proces trawienia, poziom cholesterolu i pracę mózgu. Po ugotowaniu jajek, zwykle od razu wylewamy wodę z garnka. Okazuje się jednak, że woda po gotowaniu jaj może mieć również niespodziewane zalety. Zobacz film.

d332mwe
d332mwe

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj