25 minut, 8 porcji
1 porcja – 3,5 punktu
wg programu Strażników Wagi
Składniki:
- 4 średniej wielkości placki naleśnikowe
- 80 g wędliny z drobiu,
- 100 g sałaty
- 150 g pieczarek,
- 4 plastry ananasa (niesłodzonego)
- 5 łyżek stołowych niskotłuszczowego jogurtu
- 3 łyżki stołowe chudego twarożku
- 3 łyżki stołowe soku ananasowego (z puszki, niesłodzonego)
- 1 łyżka stołowa posiekanej pietruszki
- sól
- pieprz
- curry
- pieprz cayenne
Wędlinę i sałatę pokroić w paseczki, pieczarki w plastry, ananasa w kostkę, podsmażyć na patelni wyłożonej folią do pieczenia, doprawić solą i pieprzem, odstawić.
Jogurt wymieszać z twarożkiem i sokiem ananasowym, doprawić solą, pieprzem, curry, pieprzem cayenne, rozsmarować na plackach naleśnikowych.
Rozłożyć również wędlinę, warzywa, kawałki ananasa oraz pietruszkę, zwinąć. Podawać przepołowione.
Fot. Materiały własne Weight Watchers