UrodaW jakich produktach kryje się syrop glukozowo-fruktozowy?

W jakich produktach kryje się syrop glukozowo-fruktozowy?

22.10.2014 16:25, aktual.: 23.10.2014 16:04

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Wędliny, lody, słodycze, produkty mleczne, przetwory mięsne i rybne, a przede wszystkim soki - w tych produktach najczęściej pojawia się syrop glukozowo-fruktozowy.

Wędliny, lody, słodycze, produkty mleczne, przetwory mięsne i rybne, a przede wszystkim soki - w tych produktach najczęściej pojawia się syrop glukozowo-fruktozowy. O jego właściwościach opowiedziała w studiu "Dzień Dobry TVN" dr Agnieszka Jarosz z Instytutu Żywności i Żywienia. Specjalistka wyjaśniła także, dlaczego syrop może być niebezpieczny dla zdrowia oraz przedstawiła jego inne nazwy, które często stosują producenci.

zdrowiesoknapój
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Komentarze (11)
Zobacz także