Trwa ładowanie...
d3tqt1y
W jakich produktach kryje się syrop glukozowo-fruktozowy?
x-news.pl [x]
zdrowie

W jakich produktach kryje się syrop glukozowo-fruktozowy?

Wędliny, lody, słodycze, produkty mleczne, przetwory mięsne i rybne, a przede wszystkim soki - w tych produktach najczęściej pojawia się syrop glukozowo-fruktozowy.
Głosuj
Głosuj
Podziel się
Opinie
d3tqt1y

Wędliny, lody, słodycze, produkty mleczne, przetwory mięsne i rybne, a przede wszystkim soki - w tych produktach najczęściej pojawia się syrop glukozowo-fruktozowy. O jego właściwościach opowiedziała w studiu "Dzień Dobry TVN" dr Agnieszka Jarosz z Instytutu Żywności i Żywienia. Specjalistka wyjaśniła także, dlaczego syrop może być niebezpieczny dla zdrowia oraz przedstawiła jego inne nazwy, które często stosują producenci.

Podziel się opinią

Share

d3tqt1y

d3tqt1y
d3tqt1y