Blisko ludziZwyciężczyni MasterChefa: " jako 7-latka zamiast jeść, robiłam zdjęcia jedzeniu"

Zwyciężczyni MasterChefa: " jako 7‑latka zamiast jeść, robiłam zdjęcia jedzeniu"

29.04.2016 09:44, aktualizacja: 29.04.2016 11:05

Beata opowiedziała Filipowi Nowobilskiemu, kiedy gotowanie stało się sensem jej życia oraz kto był jej kulinarnym autorytetem.

Beata Śniechowska swoją karierę zaczynała na Politechnice Warszawskiej prowadząc zajęcia studentami. Wtedy nie sądziła, że zostanie zwyciężczynią drugiej edycji programu "MasterChef". Przed udziałem w programie robiła doktorat z inżynierii środowiska. Po obronie stwierdziła, że to co robi nie sprawia jej przyjemności. Postawiła, że zajmie się tym, co sprawia jej przyjemność, czyli gotowaniem. Zgłosiła się na casting do "MasterChefa" i wygrała.

Po zwycięstwie odeszła z uczelni i zaczęła pracę w profesjonalnej gastronomii. Zrobiła staż w Bistro de Paris - restauracji Michela Morana, a następnie rozwijała swoje umiejętności pod okiem Mistrza Kulinarnego Pawła Oszczyka. Wydała książkę kucharską, prowadzi warsztaty kulinarne i eventy gastronomiczne.

Beata opowiedziała Filipowi Nowobilskiemu, kiedy gotowanie stało się sensem jej życia oraz kto był jej kulinarnym autorytetem.

- Gdy miałam 6-7 lat robiłam zdjęcia wyczarowanym potrawom. Rodzicie się denerwowali, że nie jem i obiady stygną. Tłumaczyłam im wtedy, że będę miała swoja książkę kucharską i muszę zbierać materiał do niej. Czułam, że w moim życiu będzie dużo gotowania - mówi Śniechowska.

Źródło artykułu:WP Kobieta
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Komentarze (2)
Zobacz także