GotowaniePrzepisy„Bacalau” – sałatka typowa z dorszem

„Bacalau” – sałatka typowa z dorszem

Przepis z najnowszej książki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja".

„Bacalau” – sałatka typowa z dorszem

04.07.2005 | aktual.: 20.02.2006 15:32

Składniki:
- 30 dag filetów z dorsza
- 3 ziemniaki
- czarne oliwki
- sałata lodowa
- natka kolendry
- oliwa
- cytryna
- sól i pieprz

Filety z dorsza myjemy i nacieramy sokiem z cytryny i solą. Gotujemy na parze.
Ziemniaki obieramy, gotujemy i kroimy w kostkę. Rybę też rozdrabniamy i mieszamy z ziemniakami oraz pokrojoną w paski sałatą lodową. Dodajemy oliwki i posiekaną natkę kolendry.
Sos przygotowujemy z oliwy, soku z cytryny, soli i pieprzu.
Sałatkę polewamy sosem.

Magda Gessler "Kuchnia moja pasja" Edipresse Książki, 2005

Zobacz także
Komentarze (0)