GotowaniePrzepisyChrzan z jajkami i chrzan z jabłkami - jedzenie na ostro
Chrzan z jajkami i chrzan z jabłkami - jedzenie na ostro
Chrzan z jajkami i chrzan z jabłkami to pyszne przekąski i dodatki do innych potraw. Jeśli masz dziś ochotę na coś ostrego, zrób sobie tę małą przyjemność. Nie włożysz w to dużo pracy, a efekt będzie znakomity. Sama się przekonaj.
Oliwka .
22.01.2011 | aktual.: 22.01.2011 07:14
Przygotuj:
Do chrzanu z jabłkami:
- słoik chrzanu
- 2 winne jabłka
- mały słoik majonezu
- 2 łyżki śmietany
- cukier
- 2-3 korzenie chrzanu
- 2 jajka
- pół szklanki gęstej śmietany
- sól
- cukier
- biały ocet winny
- I to wszystko. Powstał pysznydodatek do potraw.
- A teraz chrzan z jajkami. Zetrzyj korzenie chrzanu na drobnej tarce.
- Ugotuj jajka na twardo, posiekaj je, utrzyj ze śmietaną i połącz z chrzanem.
- Dopraw ostry soschrzanowy solą, cukrem i octem.