GotowaniePrzepisyChrzan z jajkami i chrzan z jabłkami - jedzenie na ostro

Chrzan z jajkami i chrzan z jabłkami - jedzenie na ostro

Chrzan z jajkami i chrzan z jabłkami - jedzenie na ostro
Oliwka .

22.01.2011 06:14, aktual.: 22.01.2011 07:14

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Chrzan z jajkami i chrzan z jabłkami to pyszne przekąski i dodatki do innych potraw. Jeśli masz dziś ochotę na coś ostrego, zrób sobie tę małą przyjemność. Nie włożysz w to dużo pracy, a efekt będzie znakomity. Sama się przekonaj.

Przygotuj:

Do chrzanu z jabłkami:

  • słoik chrzanu
  • 2 winne jabłka
  • mały słoik majonezu
  • 2 łyżki śmietany
  • cukier
  • 2-3 korzenie chrzanu
  • 2 jajka
  • pół szklanki gęstej śmietany
  • sól
  • cukier
  • biały ocet winny
  1. I to wszystko. Powstał pysznydodatek do potraw.
  1. A teraz chrzan z jajkami. Zetrzyj korzenie chrzanu na drobnej tarce.
  1. Ugotuj jajka na twardo, posiekaj je, utrzyj ze śmietaną i połącz z chrzanem.
  1. Dopraw ostry soschrzanowy solą, cukrem i octem.
Źródło artykułu:WP Kobieta