Kasia Tusk serwuje klasyk polskiej kuchni. To smak naszego dzieciństwa
"Make Life Easier" to blog Kasi Tusk, który - jak sama nazwa wskazuje - ma ułatwiać życie. Córka Donalda Tusk dzieli się na nim z fanami tym, jak stylowo się ubrać, jak urządzić dom, co czytać, a także jak w prosty sposób przygotować pyszny posiłek. Zobaczcie, jaki smakołyk z dzieciństwa zaserwowała swoim fanom blogerka.
Racuchy z jabłkami
Co przygotowała Kasia Tusk na zimowy podwieczorek? Racuchy z jabłkami. Blogerka w relacji na Insta Stories pochwaliła się zdjęciami zza kulis powstawania tego smakołyku. Każda gospodyni ma swój własny sposób na placuszki z jabłkami. Moja babcia i mama zwykle kroją jabłka w kostkę i dodają do ciasta. Natomiast Kasia Tusk kroi owoc w krążki 2-3 centymetrowe, a następnie pojedynczo zanurza w cieście i smaży na głębokim oleju.
Pulchne i wyrośnięte
30-latka na swoim profilu na Instagramie zdradziła również skąd wziął się pomysł na właśnie taki podwieczorek. - Szukałam w lodówce sałaty, a znalazłam składniki na racuchy. Przypadek? Nie sądzę - napisała, dodając w tle wideo, na którym widać skwierczące, puszyste i wyrośnięte racuchy.
Racuchy pod cukrową pierzynką
Wysmażone na złoty kolor placuszki blogerka przełożyła na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Na koniec posypała je cukrem pudrem. Racuchy z jabłkami to klasyk polskiej kuchni, który nam kojarzy się z beztroskim dzieciństwem i wieczorami u babci. Czy Kasia Tusk korzystała z przepisu swojej babci? Nie zdradziła tego, ale jeśli jesteście ciekawe, jak wyglądały racuszki według przedwojennej receptury, to zajrzyjcie na WP Kuchnia (TUTAJ).