GotowaniePrzepisyKotleciki ziemniaczane z pieczonym łososiem

Kotleciki ziemniaczane z pieczonym łososiem

Szybkie danie, które z pewnością posmakuje dorosłym i najmłodszym domownikom. Jak podpowiada Diana, autorka "Mientablog", to prosty sposób na wykorzystanie resztek z lodówki. Łosoś z wcześniejszego obiadu, ugotowane jajka i trochę białego sera. Kilka dodatkowych składników i pyszne, oryginalne kotleciki gotowe.

Kotleciki ziemniaczane z pieczonym łososiem
Źródło zdjęć: © www.mientablog.com

29.10.2016 | aktual.: 24.02.2017 10:15

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Składniki:

  • ok. 150 g pieczonego łososia
  • 2 ugotowane jajka
  • 3 łyżki białego sera
  • pół cebuli
  • ok. 1 kg ziemniaków
  • łyżeczka masła klarowanego do cebuli
  • łyżeczka masła klarowanego po usmażenia kotlecików
  • sól, pieprz do smaku

Ziemniaki gotujemy do miękkości i ugniatamy tłuczkiem. Cebule siekamy i szklimy na maśle. Mieszamy z rozdrobnionym pieczonym łososiem, posiekanymi w kosteczkę jajkami, serem i cebulą. Doprawiamy do smaku i formujemy niewielkie kotleciki. Na nieprzywieralnej patelni rozpuszczamy niewielką ilość masła i z obu stron podsmażamy kotleciki. Podajemy ze szczypiorkiem i ogórkami kiszonymi.
Zobacz także: prosta i pyszna zapiekanka ziemniaczana z serem i wędzonym łososiem

**Sprawdzony przepis na ogórki kiszone. Zobacz wideo

**

Źródło artykułu:mientablog.pl
łosośobiadziemniaki
Komentarze (5)