Kotleciki ziemniaczane z pieczonym łososiem
Szybkie danie, które z pewnością posmakuje dorosłym i najmłodszym domownikom. Jak podpowiada Diana, autorka "Mientablog", to prosty sposób na wykorzystanie resztek z lodówki. Łosoś z wcześniejszego obiadu, ugotowane jajka i trochę białego sera. Kilka dodatkowych składników i pyszne, oryginalne kotleciki gotowe.
29.10.2016 | aktual.: 24.02.2017 10:15
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Składniki:
- ok. 150 g pieczonego łososia
- 2 ugotowane jajka
- 3 łyżki białego sera
- pół cebuli
- ok. 1 kg ziemniaków
- łyżeczka masła klarowanego do cebuli
- łyżeczka masła klarowanego po usmażenia kotlecików
- sól, pieprz do smaku
Ziemniaki gotujemy do miękkości i ugniatamy tłuczkiem. Cebule siekamy i szklimy na maśle. Mieszamy z rozdrobnionym pieczonym łososiem, posiekanymi w kosteczkę jajkami, serem i cebulą. Doprawiamy do smaku i formujemy niewielkie kotleciki. Na nieprzywieralnej patelni rozpuszczamy niewielką ilość masła i z obu stron podsmażamy kotleciki. Podajemy ze szczypiorkiem i ogórkami kiszonymi.
Zobacz także: prosta i pyszna zapiekanka ziemniaczana z serem i wędzonym łososiem
**Sprawdzony przepis na ogórki kiszone. Zobacz wideo
**