Lubella otworzyła swoją restaurację w Warszawie
Prosta Pasta to nazwa pierwszej i wyjątkowej restauracji Lubelli, która kryje za sobą intrygujący, a do tego bardzo apetyczny koncept. Oficjalne otwarcie odbyło się 5 lutego 2024 roku na warszawskiej Pradze. Zebrani na kolacji goście mogli skosztować dań z menu pełnego rozmaitych potraw, przygotowanych na bazie makaronów gospodarza. Podano nawet deser z makaronu, a wszystko po to, aby inspirować ciekawymi kulinarnymi rozwiązaniami, które można przenieść do domowej kuchni. Wszyscy uczestnicy opuścili kolację z głowami pełnymi pomysłów na proste i szybkie potrawy z makaronem Lubella.
09.02.2024 | aktual.: 12.02.2024 10:47
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Tego wieczoru Lubella zainspirowała grono gości otwierając na jeden dzień wyjątkową restaurację pod nazwą PROSTA PASTA. Miejsce swoim wystrojem nawiązywało do domowego zacisza. Kanapy, wyspa kuchenna i domowe meble sprawiły, że wszyscy poczuli się jak u siebie. Uczestnicy kolacji mieli okazję zamówić dania ze specjalnie przygotowanego na to wydarzenie, makaronowego menu. Czy smakowało? Pozytywna atmosfera mówiła sama za siebie! Na koniec zamiast typowego rachunku wszyscy zostali poproszeni o oszacowanie restauracyjnej ceny swojego dania. Zdziwienie gości było ogromne, kiedy dowiedzieli się, że zapłaciliby za nie o wiele mniej. I tak np. makaron pióra z wędzoną szynką, pieczarkami i sosem serowym został wyceniony na 11,50 zł., a szarlotka z makaronem - pełnoziarniste pióra, z lodami i karmelem na 9,50 zł. Ten miły, zaskakujący akcent kolacji ukazał wszystkim, że dania domowe mogą także mieć restauracyjny twist. Oba doświadczenia: gotowania w domu, jak i jedzenia w restauracjach wcale się nie wykluczają.
Lubella zdecydowała się na tę niecodzienną inicjatywę, aby pokazać, że w prosty sposób i z użyciem łatwo dostępnych składników można stworzyć dania godne restauracyjnej oprawy w przystępnej cenie. Domowe gotowanie również może dawać mnóstwo satysfakcji, smaku oraz doświadczeń rodem ze światowych restauracji. Aby dobrze zjeść nie zawsze potrzebujemy umiejętności szefa kuchni i grubego portfela. Wystarczy po prostu dobry pomysł! I jak się okazuje – dobry pomysł, to często prosty pomysł. Wydarzenie poprowadziła Magdalena Grzebyk.
Ideę Lubelli zdecydowanie podzielali zaproszeni goście, a wśród nich przedstawiciele mediów oraz twórcy internetowi i gwiazdy: Lara Gessler, Paulina Krupińska, Krzysztof Ibisz, Michał Korkosz oraz Ciocia Liestyle, Zuzanna Lisowska, Mateusz Glen i Maciej Je.
"Jestem bardzo za tym by uświadamiać, że jedzenie w domu może być równie pyszne jak te przygotowywane w restauracjach. Mój dzisiejszy makaron Spaghetti z marynowaną dynią, pomidorkami i mascarpone był wyśmienity i z przyjemnością odtworzę go w domu. Przepis nie jest skomplikowany a składniki łatwo dostępne." – mówi Paulina Krupińska.
Na koniec kolacji goście otrzymali specjalne paczki z przepisami i składnikami, aby móc odtworzyć danie w domu. Choć wieczór miał charakter zamknięty, to marka przygotowała dla każdego chętnego możliwość poznania kulinarnych przepisów wieczoru. Wszystkie dostępne już wkrótce na stronie https://uwielbiam.pl/marki/lubella.