GotowaniePrzepisyNa co zwracać uwagę, kupując mięso kurczaka?

Na co zwracać uwagę, kupując mięso kurczaka?

Polacy wybierają mięso kurczaka jako mniej kaloryczną i zdrowszą wersję schabowego. Dr Małgorzata Kozłowska-Andrzejewska tłumaczy, jak rozpoznać, czy mięso jest świeże. Najwięcej tłuszczu znajduje się w jego skórze, więc jeśli dbamy o linię, pozbywamy się jej przed smażeniem.

Na co zwracać uwagę, kupując mięso kurczaka?
Źródło zdjęć: © Shutterstock.com

26.02.2015 | aktual.: 01.08.2017 13:37

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Polacy wybierają mięso kurczaka jako mniej kaloryczną i zdrowszą wersję schabowego. Dr Małgorzata Kozłowska-Andrzejewska tłumaczy, jak rozpoznać, czy mięso jest świeże. Najwięcej tłuszczu znajduje się w jego skórze, więc jeśli dbamy o linię, pozbywamy się jej przed smażeniem.

(mtr), WP Kobieta

POLECAMY:

Źródło artykułu:WP Kobieta
kurczakpieczony kurczakpierś z kurczaka
Komentarze (2)