GotowaniePrzepisyNa co zwracać uwagę, kupując mięso kurczaka?
Na co zwracać uwagę, kupując mięso kurczaka?
Polacy wybierają mięso kurczaka jako mniej kaloryczną i zdrowszą wersję schabowego. Dr Małgorzata Kozłowska-Andrzejewska tłumaczy, jak rozpoznać, czy mięso jest świeże. Najwięcej tłuszczu znajduje się w jego skórze, więc jeśli dbamy o linię, pozbywamy się jej przed smażeniem.
26.02.2015 | aktual.: 01.08.2017 13:37
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Polacy wybierają mięso kurczaka jako mniej kaloryczną i zdrowszą wersję schabowego. Dr Małgorzata Kozłowska-Andrzejewska tłumaczy, jak rozpoznać, czy mięso jest świeże. Najwięcej tłuszczu znajduje się w jego skórze, więc jeśli dbamy o linię, pozbywamy się jej przed smażeniem.
(mtr), WP Kobieta