Nowy odcinek Smacznego! z batatami i olejem rzepakowym w roli głównej. Zobaczcie, jak przygotować z nich pyszne frytki

Jesienna aura budzi apetyt na ciepłe dania prosto z piekarnika. Frytki z batatów są wśród nich prawdziwym hitem – smakują wybornie i świetnie sprawdzą się jako przekąska albo dodatek do wielu dań. W najnowszym odcinku programu Smacznego! Gosia Rudzińska przedstawia swój sprawdzony sposób na frytki z batatów, które zawsze się udają. Zobaczcie, jakie to proste!

Źródło zdjęć: © Adobe Stock

25.11.2022 | aktual.: 14.10.2024 23:25

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Frytki to chyba jedno z najbardziej lubianych dań. A gdyby przygotować ten popularny przysmak trochę inaczej? Gosia Rudzińska w najnowszym odcinku Smacznego! zamiast po zwykłe ziemniaki, sięga po bataty. Złociste frytki w chrupiącej panierce, smażone na oleju rzepakowym to smaczna i sycąca przekąska, której z pewnością nikt się nie oprze. Wbrew pozorom, ich przygotowanie wcale nie zajmuje wiele czasu. Z tym prostym przepisem poradzi sobie każdy, a wyborny smak frytek z batatów sprawi, że z pewnością będziecie chcieli się nimi delektować jak najczęściej.

Działanie zostało zrealizowane z Funduszu Promocji Roślin Oleistych.

Źródło artykułu:Materiał Partnera
smacznegofrytkibataty