GotowaniePrzepisyTomasz Kammel - Jak jest dobre, to ja chwalę

Tomasz Kammel - Jak jest dobre, to ja chwalę

Tomasz Kammel - Jak jest dobre, to ja chwalę

01.08.2006 16:16, aktual.: 29.06.2010 14:32

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Tomasz Kammel, znany i lubiany prezenter telewizyjny opowiedział redakcji serwisu Kobieta.wp.pl o swoich kulinarnych upodobaniach. Jak się okazuje, w kuchni rządzi narzeczona Pana Tomasza, a on chwali ją za kulinarny kunszt i pyszne sałatki.

Tomasz Kammel, znany i lubiany prezenter telewizyjny zdradził redakcji serwisu Kobieta.wp.pl kilka swoich kulinarnych sekretów. Jak się okazuje, w kuchni rządzi narzeczona Pana Tomasza, a on chwali ją za kulinarny kunszt i pyszne sałatki.\r\n\r\nDla kogo gotuje Pan na co dzień?\r\n\r\nNie ma takiej osoby, ponieważ nie umiem gotować. Natomiast na co dzień chwalę głównie moją narzeczoną i jej kulinarny kunszt, bo to ona na co dzień gotuje dla mnie. Ja występuję wtedy w roli takiej maskotki w kuchni, siedzę na wysokim stołku i patrzę, co ona robi. A wtedy rodzą się w jej rękach rzeczy błyskawicznie, niesłychanie smaczne i piękne, którymi można nacieszyć oko. Świetnie też chwalę. Jak coś jest dobre, to ja bardzo ładnie potrafię pochwalić.\r\n\r\nA czy narzeczona ma jakiś specjał, który szczególnie Panu smakuje?\r\n\r\nLubię wszelkiego rodzaju sałaty, w przedziwnych konfiguracjach, a ona jest od sałat specjalistą. Przyrządza mi tego rodzaju smakołyki, ostatnio co wymyśliła? Ostatnio przypiekała czosnek w płatkach i instalowała go do sałaty. Były jeszcze inne atrakcje z kaparami włącznie. Było pyszne!\r\n\r\nDużo Pan podróżuje. Może kuchnia jakiegoś regionu świata szczególnie przypadła Panu do gustu?\r\n\r\nZdecydowanie kuchnia azjatycka, ze szczególnym uwzględnieniem kuchni tajskiej. Tylko nie za ostrej, bo z ostrymi przyprawami sobie nie radzę.\r\n\r\nA może poleci Pan jakąś konkretną tajską potrawę?\r\n\r\nJestem fanem takiej zupy, która się nazywa chyba tom kai kan , przepraszam, jeśli jestem w tym momencie profanem kulinarnym i coś tu przeoczyłem. Jest to zupa z mleka kokosowego, z kawałkami kurczaka. Jest tam jeszcze bambus, trochę kokosu, a to wszystko w połączeniu z cytryną i imbirem. Imbir to bardzo ważny element. Pyszna zupa!\r\n\r\n\r\nZobacz również:\r\n\r\n\r\nFELIETONY TOMASZA KAMMELA

Źródło artykułu:WP Kobieta