Czego unikać w kuchni, żeby nie szkodzić sobie i swojej rodzinie?
Warto zwrócić na to uwagę
Kobiety poważnie podchodzą do kwestii gotowania dla swoich bliskich i starają się pogodzić zróżnicowane gusta kulinarne domowników z zasadami zdrowego żywienia. Dzisiaj wychodzimy im naprzeciw i podpowiadamy, jak uniknąć prostych błędów, które popełniamy w kuchni, pozbawiając żywność wartości odżywczych. Zmiany niektórych przyzwyczajeń na pewno wyjdą ci na dobre.
Kobiety poważnie podchodzą do kwestii gotowania dla swoich bliskich i starają się pogodzić zróżnicowane gusta kulinarne domowników z zasadami zdrowego żywienia. Dzisiaj wychodzimy im naprzeciw i podpowiadamy, jak uniknąć prostych błędów, które popełniamy w kuchni, pozbawiając żywność wartości odżywczych. Zmiany niektórych przyzwyczajeń na pewno wyjdą ci na dobre.
Używasz mielonych przypraw
Korzenne przyprawy nie tylko poprawiają smak potraw, ale przede wszystkim są źródłem antyoksydantów: poprawiają trawienie i chronią cenne składniki produktów spożywczych przed utlenieniem. Jeśli jednak chcesz w pełni korzystać z ich właściwości, przerzuć się z przypraw mielonych na te sprzedawane w całości i ucieraj je w moździerzu czy ucieraj w młynku tuż przed użyciem. W ten sposób antyoksydanty zawarte w przyprawach nie ulegną rozkładowi.
Na podst. Shape (mtr/sr), kobieta.wp.pl