Dlaczego warto jeść ryż
Walory odżywcze i zdrowotne
Ryż, będący podstawą wyżywienia jednej trzeciej światowej populacji, w Polsce jest niezbyt umiejętnie wykorzystywany w kuchni. Dla większości osób po trzydziestce zboże to kojarzy się zwykle z serwowanym nam w dzieciństwie daniem o nazwie "ryż z jabłkami" lub jako składnik farszu gołąbków. Ryż ma jednak tak dużo walorów odżywczych, że warto wprowadzić go do codziennego menu...
Ryż, będący podstawą wyżywienia jednej trzeciej światowej populacji, w Polsce jest niezbyt umiejętnie wykorzystywany w kuchni.
Większości osób po trzydziestce zboże to kojarzy się zwykle z serwowanym nam w dzieciństwie daniem o nazwie "ryż z jabłkami" lub jako składnik farszu gołąbków. Ryż ma jednak tak dużo walorów odżywczych, że warto wprowadzić go do codziennego menu...
Na podst. Femina.fr, (Anna Loska/gabi), kobieta.wp.pl