Najlepsze produkty bogate w witaminę C, których powinno się jeść więcej wiosną
Czerwona papryka
Wszyscy doskonale wiemy, jak bardzo ważna dla naszego zdrowia i układu odpornościowego jest witamina C. Nie ma prostszego sposobu, by dostarczyć jej jak najwięcej, jak spożywanie warzyw i owoców. Które produkty warto jeść codziennie?
Wszyscy doskonale wiemy, jak bardzo ważna dla naszego zdrowia i układu odpornościowego jest witamina C. Nie ma prostszego sposobu, by dostarczyć jej jak najwięcej, jak spożywanie warzyw i owoców. Które produkty warto jeść codziennie?
Czerwona papryka
Pokrywa 100 proc. dziennego zapotrzebowania na witaminę C. Wyróżnia ją niska zwartość cukru i naturalna słodycz. Papryka jest doskonałym źródłem witamin: A, C, E, K i witamin z grupy B, minerałów: wapnia, żelaza, magnezu, fosforu i potasu oraz przeciwutleniaczy. Zawiera związek zwany luteiną, który odgrywa niebagatelną rolę w ochronie naszych oczu. Poprawia również stan skóry.
(mtr), WP Kobieta