Trwa ładowanie...
08-03-2016 12:18

Oto co serwują pacjentom w polskich szpitalach

Na jakiej podstawie szpitalni dietetycy układają jadłospis?

d1g5z69
d1g5z69

Powinny być zbilansowane i lekkostrawne, pełno owoców i warzyw. Zamiast tego na talerzach pojawia się biały chleb i parówki. Tak najczęściej wyglądają szpitalne posiłki. Na portalach społecznościowych bez trudu znajdziemy zdjęcia potwierdzających, że jedzenie serwowane w polskich szpitalach znacząco dobiega od norm.

Hanna Stolińska-Fiedorowicz, dietetyk kliniczny z Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie, zdradziła, na jakiej podstawie szpitalni dietetycy układają jadłospis i czy biorą pod uwagę choroby pacjentów. Czy korzystanie z usług firm cateringowych jest dobrym rozwiązaniem i czy służbę zdrowia na nie stać?

d1g5z69
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1g5z69