Pomysł na zimowy deser? Pieczone jabłka z korzenną nutą! W nowym odcinku Smacznego zdradzamy, jak je przygotować
Nie oprze się im każdy amator szarlotki. Pieczone jabłka są równie smaczne, jak to klasyczne ciasto, jednak o niebo zdrowsze. Taki przysmak możesz jeść bez wyrzutów sumienia. Jak przygotować jabłka na gorąco? Gosia Rudzińska zdradza sprawdzony przepis w nowym odcinku Smacznego.
Pieczone jabłka to jeden z nieodłącznych symboli jesieni. Jeżeli wzbogacimy taki deser farszem z orzechów, daktyli i przypraw korzennych, możemy poczuć przedsmak nadchodzących świąt. Trudno oprzeć się takiej pysznej przekąsce, która doskonale zastępuje kaloryczne łakocie, a do tego dostarcza cennych składników odżywczych. Żeby jabłka były jeszcze bardziej pożywne, upiecz je z dodatkiem oleju rzepakowego. W najnowszym odcinku programu Smacznego nasza prowadząca Gosia Rudzińska wyjaśnia, jak to zrobić.
Cały przepis krok po kroku znajdziesz w wideo.
Sfinansowano z Funduszu Promocji Roślin Oleistych.