Przepyszne zupy tematem drugiej edycji Warsztatów Kulinarnych
Już po raz drugi miłośnicy gotowania mieli okazję spotkać się na dwudniowych Warsztatach Kulinarnych zorganizowanych pod patronatem Polskiej Akademii Kulinarnej. Tym razem uczestnicy doskonalili swoje umiejętności pod okiem mistrzów: Marcina Budynka, który jest opiekunem całego cyklu Warsztatów oraz znanego szefa kuchni Karola Okrasy. Tematem przewodnim zajęć były zupy - ich rodzaje, właściwości i sposoby przygotowania.
Już po raz drugi miłośnicy gotowania mieli okazję spotkać się na dwudniowych Warsztatach Kulinarnych zorganizowanych pod patronatem Polskiej Akademii Kulinarnej. Tym razem uczestnicy doskonalili swoje umiejętności pod okiem mistrzów: Marcina Budynka, który jest opiekunem całego cyklu Warsztatów oraz znanego szefa kuchni Karola Okrasy. Tematem przewodnim zajęć były zupy - ich rodzaje, właściwości i sposoby przygotowania.
Sobotnie, majowe popołudnie uczestnicy warsztatów spędzili w restauracji Platter Karola Okrasy, mieszczącej się na pierwszym piętrze hotelu Intercontinental. Szef kuchni, wraz z Marcinem Budynkiem, zaprezentowali przygotowane przez siebie zupy.