Steki dla pań - czyli dlaczego każda kobieta powinna jeść wołowinę
Nie tylko białe mięso
Nie jest zbyt popularna wśród pań. Tymczasem, stanowi niezwykle cenne źródło składników odżywczych, których potrzeba - przede wszystkim kobiecie!
Nie jest zbyt popularna wśród pań. Tymczasem, stanowi niezwykle cenne źródło składników odżywczych, których potrzeba przede wszystkim kobiecie.
Białe mięso funkcjonuje w naszym społeczeństwie jako synonim zdrowego, podczas gdy czerwone - pojawia się najczęściej w kontekście produktów, z których należy zrezygnować. Jego nadmierne spożycie wiąże się ze zwiększonym ryzykiem chorób układu krążenia, cukrzycy, a nawet niektórych nowotworów. Tym samym wiele kobiet przekreśla czerwone mięso grubą czerwoną linią i eliminuje zupełnie ze swojego jadłospisu. Niestety, niesłusznie. Czerwone bowiem - czerwonemu nierówne. Wołowina - z uwagi na przynależność do tej kategorii, sporo traci na fałszywych stereotypach i gości na naszych stołach niezwykle rzadko.
Warto poznać jej właściwości prozdrowotne i wprowadzić do jadłospisu.
Agata Cygan - Kukla/(mtr), kobieta.wp.pl