GotowaniePrzepisyTruskawki w czekoladzie

Truskawki w czekoladzie

Niezrównane połączenie owoców i czekolady. Porcja na 2 osoby.

Truskawki w czekoladzie
Źródło zdjęć: © Lindt

Składniki

  • 300 g czekolady gorzkiej Lindt Excellence 70% Cacao lub mlecznej Lindt Excellence Extra Creamy połamanej na kawałki
    • 12-14 średnich truskawek

Przybranie

Sposób przyrządzania

Truskawek nie myć, obetrzeć tylko wilgotną ściereczką i osuszyć. Rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej lub w kuchence mikrofalowej. Przytrzymać truskawkę za szypułkę i zanurzyć w rozpuszczonej czekoladzie.

Delikatnie strząsnąć nadmiar czekolady i umieścić truskawkę na tacy wyłożonej pergaminem. Umieścić tacę w lodówce na około 5 minut, do zastygnięcie czekolady. Ozdobić przybraniem z czekolady w kontrastowym kolorze przy pomocy niewielkiej torebki z otworem. Nada
to truskawkom elegancki, profesjonalny wygląd.

Uwaga - truskawki w czekoladzie można przechowywać bardzo krótko,
w chłodnym miejscu. Najlepiej przygotować je tuż przed podaniem.

Źródło artykułu:Artykuł sponsorowany

Wybrane dla Ciebie

Komentarze (0)