Trwa ładowanie...
d3zwg5u
Informacja prasowa
Smaki

Aperitivo Time Food Festival w dniach 7-9.06 na terenie Elektrowni Powiśle. Zabawa i kuchnia we włoskim stylu

Przygotuj się na kulinarne otwarcie sezonu. Obok najlepszych włoskich restauracji w naszym kraju, na festiwalu będziemy gościć znakomite restauracje z Włoch – z Wenecji, Mediolanu czy z regionu Emilia-Romania. Aperitivo Time Food Festival w wyjątkowej Insta-Friendly oprawie odbędzie się 7-9 czerwca w Elektrowni Powiśle.
Głosuj
Głosuj
Podziel się
Opinie
Aperitivo Time Food Festival w dniach 7-9.06 na terenie Elektrowni Powiśle. Zabawa i kuchnia we włoskim stylu
(Materiał prasowy)
d3zwg5u

Włoska kuchnia w Warszawie

Trend na wspólne spędzanie czasu w barach i restauracjach przybiera na sile. Nic dziwnego, to świetna okazja do poznania nowych połączeń kulinarnych, a także możliwość, by wspólnie cieszyć się czasem z przyjaciółmi! Najbliższa okazja do wspólnych spotkań w gronie znajomych przy pysznym jedzeniu pojawi się już w dniach 7-9 czerwca podczas Aperitivo Time Food Festival, w nowej lokalizacji na mapie Warszawy, czyli – Elektrowni Powiśle. Wstęp na wydarzenie jest darmowy, więc wszyscy chętni będą mieli okazję poczuć prawdziwie włoski klimat popołudniowego aperitivo.

Wyjątkowym wyróżnikiem Aperitivo Time Food Festival będzie obecność restauratorów prosto z Włoch, którzy zostali zaproszeni przez Restaurant Week, jednego z organizatorów wydarzenia. Specjalnie na festiwal przyjadą szefowie kuchni ze znakomitych włoskich restauracji: Marco Galtarossa z Zanze XVI w Wenecji, Dario Guidi z Antica Osteria Magenes z Mediolanu i Federeico D’Amato z Caffe' Arti E Mestieri z regionu Emilia-Romania. Przygotują swoje popisowe dania, klasyki włoskiej kuchni.

   Materiał prasowy
(Materiał prasowy)

To nie wszystko. Na Aperitivo Time Food Festival spotkamy także reprezentację topowych włoskich restauracji z Polski: Flambéeria, Trattoria Boccone, Leonardo Verde, Tutto Bene, CuliInaria Italiana, Figlia di Papà, ORZO, Quattro Canti, Vaffanapoli i Amuni z Warszawy, oraz Fifne Lody Włoskie i Pan Panini z Poznania, a także Piec na Szewskiej z Wrocławia. Wśród serwowanych dań, przygotowanych specjalnie na tę okazję, będą m.in.: Piadina Romagnola, Tarte Flambée, Bruschetta, Makaron jajeczny Campofilone, Arrancini, Lampredotto czy Tiramisù.

d3zwg5u

Dodatkiem do przekąsek, jak na aperitivo przystało, podczas festiwalu będą serwowane koktajle na bazie wermutów, przyjemnie zaostrzające apetyt. W barowym menu znajdziecie: Martini Bianco & Tonic, Martini Asti, Martini Prosecco oraz nowe Martini Fiero & Tonic z dodatkiem czerwonych pomarańczy. Lekkie, chłodne i orzeźwiające propozycje, o stosunkowo niskiej zawartości alkoholu, idealnie komponujące się z jedzeniem. Organizatorzy zadbali o to, by wszyscy Instagramerzy mieli wspaniałe ujęcia. Na festiwalu będzie czekać wiele atrakcji, które będą idealnym pretekstem do sfotografowania.

   Materiał prasowy
(Materiał prasowy)

Nie tylko jedzenie

Aperitivo Time Food Festival to także możliwość wzięcia udziału w ciekawych warsztatach:
• warsztaty kulinarno - sensoryczne z Larą Gessler, gdzie nauczysz się dobierać i łączyć smaki
• warsztaty fotograficzne z Wujaszkiem Lifestyle, który opowie o tym jak tworzyć perfekcyjne zdjęcia na Instagram
• warsztaty koktajlowe, podczas których nauczysz się przyrządzać koktajl Martini Fiero & Tonic

Będą też hostessy z Instaxami do uwiecznienia wspólnych chwil oraz stoisko do scrapbooking w strefie Instax, aby ozdobić swoje zdjęcie.

d3zwg5u

Dodatkowe atrakcje:
• klimatyczna muzyka na żywo
• strefa chillout dla spragnionych wypoczynku
• strefa Insta Friendly – każdy element festiwalu będzie Insta-fotogeniczny!
• stoisko tatuatorskie ze zmywalnymi tatuażami w stylu Martini
• strefy partnerów: Instax, Kinley, Illy, Noizz

Pełen harmonogram wydarzeń można znaleźć na stronie martini.restaurantweek.pl
Gwarne spotkania w gronie przyjaciół, w towarzystwie prostych przekąsek oraz koktajli na bazie wermutów to propozycja na spędzenie czerwcowego popołudnia. Jedź, pij i baw się podczas Aperitivo Time Food Festival!

W festiwalowym menu każdy znajdzie coś dla siebie – planowane są propozycje mięsne i wege. Ceny za poszczególne dania wahają się od 6 do 35 zł. Zarejestruj się na stronie martini.restaurantweek.pl i zyskaj promocyjną, festiwalową cenę koktajlu wynoszącą 5 zł (cena regularna w dniach festiwalu - 10 zł).

d3zwg5u

Podziel się opinią

Share
d3zwg5u
d3zwg5u