III edycja Warsztatów Kulinarnych
Dołącz do grona Uczestników Warsztatów Kulinarnych pod patronatem Polskiej Akademii Kulinarnej! Już po raz trzeci miłośnicy gotowania będą mieli okazję spotkać się z wybitnymi kucharzami i pod ich okiem rozwijać swoje kulinarne fascynacje. Po daniach głównych oraz zupach, czas na przystawki!
11.06.2012 | aktual.: 30.07.2012 15:00
Dołącz do grona Uczestników Warsztatów Kulinarnych pod patronatem Polskiej Akademii Kulinarnej! Już po raz trzeci miłośnicy gotowania będą mieli okazję spotkać się z wybitnymi kucharzami i pod ich okiem rozwijać swoje kulinarne fascynacje. Po daniach głównych oraz zupach, czas na przystawki!
Pierwsza edycja Warsztatów Kulinarnych pozwoliła Uczestnikom poznać oryginalne przepisy na dania główne, w których przygotowaniu pomagał im szef kuchni Jarosław Uściński. Tematem przewodnim drugiej edycji były z kolei zupy, przygotowywane przez Uczestników według przepisów Karola Okrasy. Podczas obydwu edycji wszystkim udało się stworzyć niepowtarzalną atmosferę oraz zdecydowanie zaprzeczyć znanemu powiedzeniu – gdzie kucharek sześć tam nie ma co jeść.
Degustacja potraw podczas III edycji Warsztatów Kulinarnych odbędzie się 16 czerwca (w sobotę) w Restauracji Smaki Warszawy, oferującej zachwycające zmysły dania polskie. Szef kuchni – Kamil Kosnowski, pasjonujący się okresem 20-lecia międzywojennego w Polsce, a w szczególności przedwojenną Warszawą, której wielokulturowość objawiała się także w zróżnicowanej ofercie kulinarnej - w swoich daniach próbuje odtworzyć smaki tamtego czasu.
W niedzielę (17 czerwca) Kamil Kosnowski wraz z Marcinem Budynkiem, pokażą Uczestnikom jak łączyć tradycję z nowoczesnością podczas przygotowywania wyśmienitych przystawek.
Udział w Warsztatach Akademii Kulinarnej jest całkowicie bezpłatny, nie ma żadnych ukrytych kosztów.
Do poszczególnych edycji uczestnicy mogą zgłaszać się na zasadach konkursowych na stronie www.polska-gotuje.pl