GotowaniePrzepisyKanapeczki piknikowe z pastą
Kanapeczki piknikowe z pastą
Ozdobić małymi gałązkami koperku lub plasterkami rzodkiewki.
27.03.2006 | aktual.: 30.03.2006 14:47
25 min, 10 porcji
Składniki:
- 5 kromek pumpernikla lub pełnoziarnistego chleba
- 4 łyżki serka twarogowego-kremowego
- 1 łyżka Sosu chrzanowego Winiary
- 1 łyżka mrożonego zielonego groszku
- 4 łyżki majonezu
- kilka rzodkiewek i gałązki koperku do dekoracji
Każdą kromkę chleba przekroić na połowę,
serek twarogowy utrzeć na jednolitą masę z Sosem chrzanowym,
groszek zblanszować, dokładnie osączyć, zmiksować, połączyć z majonezem,
szpryckę napełnić pastą chrzanową, wycisnąć na połowę kanapek,
na resztę kanapek wycisnąć pastę z groszkiem,
kanapeczki ozdobić małymi gałązkami koperku lub plasterkami rzodkiewki.