Kawa i kakao - domowe spalacze tłuszczu
Nie trzeba kupować drogich specyfików, aby przyśpieszyć odchudzanie. Wystarczy zajrzeć do kuchni i zrobić ten napój.
12.10.2015 | aktual.: 28.08.2018 14:12
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
W walce o wymarzoną figurę często sięgamy po reklamowane specyfiki, które pite lub zażywane pozwolą nam bez wysiłku pozbyć się nadmiaru kilogramów. Niestety, często to pieniądze wyrzucone w błoto, ponieważ racjonalne odchudzanie musi być efektem połączenia diety, ćwiczeń oraz ewentualnych, dodatkowych wspomagaczy. Jednym z nich jest napój na bazie naturalnych termogeników, czyli substancji przyspieszających przemianę materii i spalanie tłuszczu.
Bez wątpienia do naturalnych spalaczy tłuszczu zaliczyć należy imbir, cynamon oraz pieprz cayenne. Produkty te w połączeniu z naturalnym kakao tworzą mieszankę, która stanowi naturalną pomoc w pozbywaniu się "fałdek i oponek". Oto proste przepisy, w których uwzględniona została tolerancja na ostre przyprawy - nie każdy bowiem lubi i może pić pikantne napoje.
Spalacz tłuszczu dla delikatnego podniebienia i żołądka
Składniki: 4 łyżeczki naturalnego kakao o niskiej zawartości tłuszczu, 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/2 łyżeczki imbiru (w proszku lub świeżo startego), 300 ml gorącej wody, stewia do smaku.
Kakao wsypujemy do kubeczka i stopniowo wlewamy wodę, cały czas mieszając, aby nie powstały grudki. Następnie dodajemy cynamon, imbir i słodzik, ponownie dobrze mieszamy. Osoby, które mają w domu szejkery do przygotowania koktajli białkowych mogę ten napój przygotować właśnie w takim pojemniku.
Spalacz tłuszczu dla odważnych, lubiących ostre smaki
Składniki: 2 łyżki zaparzonego espresso, 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne, 1/2 łyżeczki imbiru (w proszku lub świeżo startego), 1/2 łyżeczki cynamonu, 200 ml gorącej wody, słodzik lub stewia do smaku.
Espresso mieszamy z wodą, dodajemy przyprawy oraz słodzik i dokładnie mieszamy. Dla lepszego połączenia składników można również użyć szejkera.
Kiedy pić domowy spalacz tłuszczu?
Optymalne efekty uzyskamy spożywając taką miksturę przed wysiłkiem fizycznym lub rano. Po wypiciu napoju zauważymy znaczny zastrzyk energii, co jest naturalnym skutkiem zwiększonego utleniania tłuszczów. W wersji z kakao zaobserwować można również poprawę nastroju.
Należy pamiętać, że faktyczny spadek wagi nastąpi nie tylko poprzez picie "magicznych mikstur", ale regularną aktywność fizyczną i racjonalną dietę. Ponadto warto wiedzieć, że pieprz cayenne oprócz wielu pożądanych w trakcie odchudzania działań, takich jak hamowanie apetytu, naturalny detoks czy pomoc w niestrawności, ma tę wadę, że stosowany zbyt długo lub przedawkowany przestaje działać na nasz organizm, który zwyczajnie uodparnia się na tę substancję, a w konsekwencji proces odchudzania zostaje zaburzony.
Na podstawie popsugar.com/mp/WP Kobieta
Ostropest plamisty - hit na zdrowie i urodę