Musisz, to wiedzieć o musach owocowych.
Fakty i mity oraz tajemnica, która tkwi w składnikach.
Fakt pierwszy: Musy owocowe, tak jak soki z owoców, zawierają naturalne cukry proste.
To te pochodzące wprost z owoców, bo to z nich produkuje się dobrej jakości musy. Nie jest tak, że możemy je jeść bezkarnie. Ale jako okazjonalna przekąska sprawdzą się doskonale. Musy owocowe dostępne są w różnych wariantach, co przyciąga dorosłych poszukujących smacznych przekąsek. Wiele z tych produktów zawiera jedynie owoce, a niektóre są wzbogacane o dodatkowe składniki takie, jak np. witamina C, co czyni je atrakcyjnym wyborem dla osób dbających o to, po co sięgają na co dzień – także pomiędzy posiłkami.
Fakt drugi: Musy cenione są za smak i wygodę!
Można je łatwo zabrać ze sobą wszędzie, co czyni je idealną przekąską np. w podróży lub w pracy. Wiele osób docenia ich łatwość w podawaniu także młodszym, co zwiększa ich popularność.
Smak i różnorodność to kolejne atrybuty, za które duża część z nas pokochała te produkty. Kto z nas nie lubi mieć wyboru w małych przyjemnościach? Tu paleta smaków i preferencji jest ogromna.
Fakt trzeci: Minimalizm na etykiecie. To prawda, tak jak w przypadku wielu produktów na rynku spożywczym, tak i wśród musów warto szukać tych, które mają prosty
i krótki skład. Tak jest np. w przypadku musów Owolovo, które od początku stawiają na naturalność składników i brak niepotrzebnych dodatków.
Fakt czwarty: Mus to naturalny słodzik i stanowi pożądaną dla organizmu alternatywę dla słodyczy. Dzięki naturalnemu, słodkiemu smakowi owoców, musy mogą np. zaspokajać chęć na "coś słodkiego" bez dodatku cukru, co czyni je idealnym wyborem dla osób świadomie sięgających po przekąski.
Niektórzy z nas traktują je także jako dodatek do jogurtów czy płatków śniadaniowych.
Fakt piąty: Jeżeli do produkcji musów używa się tylko zdrowych, dojrzałych, świeżych czy odpowiednio magazynowanych owoców i warzyw, uzupełnionych np. przecierami, które są tworzone wg. równie wysokich standardów jakościowych (a tak powstaje każda saszetka musów Owolovo), to ich wartość jako jednego z wielu składników zbilansowanej diety jest nieoceniona i stanowi istotny jej element. Produkty Owolovo zawierają np. dużą dawkę witamin i naturalnych, wartościowych składników jak np. witamina C i błonnik.
Fakt szósty: Witaminy, mikroelementy, błonnik, naturalne cukry proste – to wszystko znajdziemy w dobrych musach owocowych lub owocowo – warzywnych, które dzięki temu także przez wielu dietetyków wskazywane są jako alternatywa dla innych przekąsek.
Mus, to nie to samo co świeży owoc i ta kwestia nie powinna pozostawiać wątpliwości u świadomych konsumentów. Warto jednak obalić kilka z najczęściej powtarzanych mitów o produktach zamkniętych w tubkach.
Mit pierwszy: Sztuczne aromaty i dodatek cukru to stałe składniki musów owocowych.
To stwierdzenie jest nieprawdziwe chociażby w przypadku produktów Owolovo, które nie zawierają ani sztucznych aromatów, ani konserwantów i są bez dodatku cukru.
Mit drugi: Musy owocowe to produkt, który "nie wiadomo z czego powstał" i jest złym wyborem dla wszystkich konsumentów. Takie twierdzenie bardzo łatwo obalić, poświęcając kilka sekund na przeczytanie etykiety. Mus to po prostu przetworzone, pasteryzowane owoce lub warzywa i warto podchodzić do nich tak, jak np. do przetworów owocowych, po które sięgamy, aby przypomnieć sobie smak lata i sprawić przekąskową przyjemność swoim kubkom smakowym.
Tu także liczy się receptura np. taka jak w Owolovo, która np. łączy różne odmiany jabłek dla smaku, ale także przewiduje mocną selekcję w doborze produktów najwyższej jakości, które potem w postaci musów trafiają na półki. Tu nie ma miejsca np. na uszkodzone owoce czy te, których jakość pozostawia wiele do życzenia!
Mit trzeci: Wszystkie musy są takie same, więc to obojętne, który wybiorę z półki. Nie. Tak jak w przypadku każdego produktu spożywczego, warto czytać etykietę. Niektóre musy z tych dostępnych na rynku zawierają np. wspomniane tu już sztuczne aromaty czy syrop glukozowo-fruktozowy, zwiększający kaloryczność produktu, ale nie jego wartość odżywczą. W niektórych propozycjach sklepowych znajdziemy także koncentrat. Nie w Owlovo! W musach tej marki nie znajdziemy takich niepotrzebnych dodatków, co jest bardzo dużym atutem tych produktów.
O tej porze roku musy owocowe czy warzywne, to dobry wybór dla tych, którzy oprócz przyjemności smakowej dokonują świadomych wyborów konsumenckich sięgając po przekąski.
Wiele niestandardowych połączeń oferowanych przez Owolovo, jak np. rabarbar z królem polskich owoców czyli jabłkiem, czy guawa jako bardzo egzotyczny, ale pyszny składnik czyni musy produktem, po który sięgamy bardzo chętnie nie tylko zimą, aby przypomnieć sobie smak i soczystość owoców, ale także o każdej innej porze roku.
Szukając wrażeń i przyjemności smakowych sięgajmy więc po marki, które są wyprodukowane w 100% ze składników naturalnych, a producent gwarantuje ich pochodzenie oraz dba o to, aby jakość tych składników była najwyższa, bo tylko wtedy musy są najwyższej jakości, co jest przecież równie ważne jak ich smak.