WP

Naleśniki ze szpinakiem, fetą i suszonymi pomidorami

Suszone pomidory doskonale komponują się ze szpinakiem i fetą. A taki farsz świetnie nadaje się do naleśników, a także pierogów. Przepis poleca Diana autorka "Mientablog".
Głosuj
Głosuj
Podziel się
Opinie
Naleśniki ze szpinakiem, fetą i suszonymi pomidorami
(www.mientablog.com)
WP

Składniki na ciasto:

  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 1 szklanka mleka
  • 0,5 szklanki wody gazowanej
  • 2 jajka
  • 1 łyżka oleju rzepakowego

Składniki na farsz:

  • 300 g mrożonego szpinaku
  • 120 g sera feta
  • pół czerwonej cebuli
  • 8-10 plasterków suszonych pomidorów z oleju
  • łyżka masła klarowanego
  • ząbek czosnku
  • szczypta soli i pieprzu

Składniki na naleśniki miksujemy i smażymy na rozgrzanej, lekko natłuszczonej patelni. Cebulę kroimy i podsmażamy na maśle. Dodajemy szpinak i dusimy, aż się rozmrozi. Dodajemy pokrojone suszone pomidory oraz rozdrobniony ser feta. Doprawiamy przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz solą i pieprzem. Dusimy jeszcze chwilkę, aż smaki się połączą. Zestawiamy z ognia. Na każdego naleśnika nakładamy farsz i zwijamy. Podajemy na ciepło.
Zobacz także: ekspresowa zapiekanka z cukinii i sera mozzarella

WP
WP
WP
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
Trwa ładowanie
.
.
.
WP