Nietypowe zioła i przyprawy. Musisz je mieć w kuchni
Kozieradka i czystek znowu wracają do łask. Wiemy dlaczego.
Przyzwyczajeni do ziół prowansalskich, suszonej bazylii i oregano rzadko sięgamy po mniej popularne przyprawy. Zupełnie niesłusznie!
Przyzwyczajeni do ziół prowansalskich, suszonej bazylii i oregano rzadko sięgamy po mniej popularne przyprawy. Zupełnie niesłusznie! Warto wrócić w przeszłość i wypróbować przyprawy i zioła, bez których nie wyobrażały sobie gotowania nasze mamy i babcie. Nie tylko wspaniale podkręcają smak dań, ale maja mnóstwo cennych wartości odżywczych, potrzebnych w zdrowej, zbilansowanej diecie. Warto je jeść także wtedy, gdy dbamy o urodę. Kozieradka zapobiega wypadaniu włosów, z czarnuszki można robić domowe pilingi, a czystek- najmodniejsze ziele tego roku- nie tylko dba o nasza odporność, ale pomaga na rozmaite kłopoty z cerą. Zobaczcie, co warto mieć w kuchni tej jesieni.