Blisko ludziNiezwykły eliksir zdrowotny. Ewa Wachowicz pije go codziennie

Niezwykły eliksir zdrowotny. Ewa Wachowicz pije go codziennie

Ewa Wachowicz poleca ten napój na odporność
Ewa Wachowicz poleca ten napój na odporność
Źródło zdjęć: © Facebook
28.10.2022 15:45, aktualizacja: 30.10.2022 10:04

W sezonie jesienno-zimowym o odporność dbamy szczególnie. Staramy się wybierać produkty, które zapewnią nam ochronę przed bakteriami i zarazkami. Ewa Wachowicz odkryła miksturę, która ma zbawienny wpływ na zdrowie. W bardzo prosty sposób przygotujesz ją samodzielnie w domu.

Nie tylko wzmacnia odporność, ale także działa niczym ochronna tarcza dla organizmu. Ewa Wachowicz w okresie, w którym organizm szczególnie narażony jest na choroby, sięga po ten napój codziennie. Żeby go przygotować potrzebujesz trzech składników.

Ewa Wachowicz poleca eliksir na odporność

Katar i zapalenie górnych dróg oddechowych to prawdziwa zmora sezonu jesienno-zimowego. Obok zbilansowanej diety, aktywności fizycznej i odpowiedniego ubierania się, warto pić także ten napój. Szczególnie poleca go Ewa Wachowicz, która przetestowała jego skuteczność.

"Robicie domowy ocet jabłkowy? Jest niesamowicie zdrowy i pobudza metabolizm! Codziennie wypijam kilka szklanek wody z łyżką octu. Około 20 cennych substancji mineralnych i mikroelementów!" - napisała na swoim Facebooku.

Ocet jabłkowy słynie ze swoich właściwości odkażających. Pijąc ten napój, pomagasz organizmowi zwalczać wirusy i bakterie, zanim wywołają przeziębienie. Jedna łyżka dziennie wzmacnia układ immunologiczny. Oprócz tego ocet jabłkowy wspomaga odchudzanie i pracę serca.

Ocet jabłkowy według przepisu Ewy Wachowicz

Przygotowanie domowego octu jabłkowego jest niemal tak proste, jak jego przyjmowanie. Do sporządzenia napoju przygotuj: 1 litr wody, 3-5 łyżek cukru i 1 kg jabłek. Jabłka umyj i osusz, a następnie pokrój na mniejsze kawałki. Tak przygotowane owoce umieść w większym słoju. W tym czasie zagotuj wodę i dodaj do niej cukier. Mieszaj, aż cukier się rozpuści. Następnie przelej do słoika z owocami. Tak przygotowane składniki przyciśnij obciążeniem - na przykład talerzykiem, przykryj przepuszczalnym powietrze materiałem i obwiąż sznurkiem. Odstaw w ciepłe miejsce na 4-7 tygodni. Po tym czasie ocet jabłkowy będzie gotowy do spożycia.

Zapraszamy na grupę na Facebooku - #Samodbałość. To tu będziemy informować na bieżąco o wywiadach, nowych historiach. Dołączcie do nas i zaproście wszystkie znajome. Czekamy na was!

Zagłosuj na #Wszechmocne 2022
Zagłosuj na #Wszechmocne 2022© WP Kobieta
Źródło artykułu:WP Kobieta
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Komentarze (15)
Zobacz także