Trwa ładowanie...

Niezwykły eliksir zdrowotny. Ewa Wachowicz pije go codziennie

W sezonie jesienno-zimowym o odporność dbamy szczególnie. Staramy się wybierać produkty, które zapewnią nam ochronę przed bakteriami i zarazkami. Ewa Wachowicz odkryła miksturę, która ma zbawienny wpływ na zdrowie. W bardzo prosty sposób przygotujesz ją samodzielnie w domu.

Ewa Wachowicz poleca ten napój na odpornośćEwa Wachowicz poleca ten napój na odpornośćŹródło: Facebook
d2n1u1q

Nie tylko wzmacnia odporność, ale także działa niczym ochronna tarcza dla organizmu. Ewa Wachowicz w okresie, w którym organizm szczególnie narażony jest na choroby, sięga po ten napój codziennie. Żeby go przygotować potrzebujesz trzech składników.

Ewa Wachowicz poleca eliksir na odporność

Katar i zapalenie górnych dróg oddechowych to prawdziwa zmora sezonu jesienno-zimowego. Obok zbilansowanej diety, aktywności fizycznej i odpowiedniego ubierania się, warto pić także ten napój. Szczególnie poleca go Ewa Wachowicz, która przetestowała jego skuteczność.

"Robicie domowy ocet jabłkowy? Jest niesamowicie zdrowy i pobudza metabolizm! Codziennie wypijam kilka szklanek wody z łyżką octu. Około 20 cennych substancji mineralnych i mikroelementów!" - napisała na swoim Facebooku.

d2n1u1q

Ocet jabłkowy słynie ze swoich właściwości odkażających. Pijąc ten napój, pomagasz organizmowi zwalczać wirusy i bakterie, zanim wywołają przeziębienie. Jedna łyżka dziennie wzmacnia układ immunologiczny. Oprócz tego ocet jabłkowy wspomaga odchudzanie i pracę serca.

Ocet jabłkowy według przepisu Ewy Wachowicz

Przygotowanie domowego octu jabłkowego jest niemal tak proste, jak jego przyjmowanie. Do sporządzenia napoju przygotuj: 1 litr wody, 3-5 łyżek cukru i 1 kg jabłek. Jabłka umyj i osusz, a następnie pokrój na mniejsze kawałki. Tak przygotowane owoce umieść w większym słoju. W tym czasie zagotuj wodę i dodaj do niej cukier. Mieszaj, aż cukier się rozpuści. Następnie przelej do słoika z owocami. Tak przygotowane składniki przyciśnij obciążeniem - na przykład talerzykiem, przykryj przepuszczalnym powietrze materiałem i obwiąż sznurkiem. Odstaw w ciepłe miejsce na 4-7 tygodni. Po tym czasie ocet jabłkowy będzie gotowy do spożycia.

Zapraszamy na grupę na Facebooku - #Samodbałość. To tu będziemy informować na bieżąco o wywiadach, nowych historiach. Dołączcie do nas i zaproście wszystkie znajome. Czekamy na was!

Zagłosuj na #Wszechmocne 2022Źródło: WP Kobieta

Zalety picia octu jabłkowego z miodem, imbirem i kurkumą

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
d2n1u1q
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2n1u1q