Przekładaniec z pianki i galaretek
Na zastygniętej piance ułożyć cząstki brzoskwiń i połówki winogron.
30 min, 20 porcji
Porcja 60 kcal
Składniki:
- 2 puszki mleka zagęszczonego niesłodzonego
- po 1 opakowaniu galaretki czerwonej, zielonej, żółtej i pomarańczowej
- kiść winogron jasnych
- 2?3 brzoskwinie świeże lub z puszki
Każdą galaretkę rozpuścić oddzielnie w rondelku w około 400 ml przegotowanej, gorącej wody, pozostawić do ostygnięcia.
Schłodzone mleko ubić na piankę, podzielić na 4 równe części, każdą wymieszać z ok. 1/2 szklanki galaretki.
Do tortownicy wylewać na przemian warstwy tężejących pianek i galaretek w tym samym kolorze.
Na zastygniętej piance ułożyć cząstki brzoskwiń i połówki winogron, zalać żółtą galaretką, deser zastudzić.