GotowaniePrzepisyPrzekładaniec z pianki i galaretek

Przekładaniec z pianki i galaretek

Przekładaniec z pianki i galaretek
06.02.2006 09:32, aktualizacja: 07.03.2006 08:07

Na zastygniętej piance ułożyć cząstki brzoskwiń i połówki winogron.

30 min, 20 porcji
Porcja 60 kcal

Składniki:
- 2 puszki mleka zagęszczonego niesłodzonego
- po 1 opakowaniu galaretki czerwonej, zielonej, żółtej i pomarańczowej
- kiść winogron jasnych
- 2?3 brzoskwinie świeże lub z puszki

Każdą galaretkę rozpuścić oddzielnie w rondelku w około 400 ml przegotowanej, gorącej wody, pozostawić do ostygnięcia.

Schłodzone mleko ubić na piankę, podzielić na 4 równe części, każdą wymieszać z ok. 1/2 szklanki galaretki.

Do tortownicy wylewać na przemian warstwy tężejących pianek i galaretek w tym samym kolorze.

Na zastygniętej piance ułożyć cząstki brzoskwiń i połówki winogron, zalać żółtą galaretką, deser zastudzić.