Przez kilka dni żywiła się, jedząc to, co znajdzie i co dadzą jej ludzie. "Na własnej skórze" - program Moniki Sikorskiej
Jest wiele takich rzeczy, które interesują ludzi i wywołują myśli: "ciekawe, jak to smakuje, pachnie, czy to boli, czy jest niebezpieczne i niewygodne, a może wręcz przeciwnie". Postanowiliśmy więc odpowiedzieć na te wszystkie pytania. A właściwie odpowiada na nie nasza dziennikarka Monika Sikorska. Tym razem postanowiła dowiedzieć się więcej na temat foodsharingu i freeganizmu. Przez kilka dni żywiła się produktami pozyskanymi wyłącznie w ten sposób. Ku jej zaskoczeniu znalazła i otrzymała tyle jedzenia, że nie była w stanie tego przejeść. Obiad z dwóch dań, ciasto, deser - to tylko jeden z królewskich posiłków stworzonych z wyrzuconych na śmietnik owoców i warzyw. Zresztą zobaczcie sami!