UrodaPszenica, cukier i tłuszcze trans. Wystrzegaj się ich w diecie

Pszenica, cukier i tłuszcze trans. Wystrzegaj się ich w diecie

- Do dwóch największych białych śmierci - białej pszenicy i cukru, trzeba dodać tłuszcze trans – powiedziała w „Dzień Dobry TVN" dr n. med. Danuta Myłek.

01.06.2015 | aktual.: 03.06.2015 10:31

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Dotychczas za głównych wrogów zdrowej diety uważano cukier i białą pszenicę. Dr n. med. Danuta Myłek dodaje do tego zestawu tłuszcze trans, które niszczą ściany naczyń.

- Największym błędem popełnianym przez rodziców jest kupowanie dzieciom batoników. W nich są trzy złe rzeczy - biała mąka, cukier rafinowany i tłuszcze trans. Drugim nieodpowiednim pokarmem są frytki i chipsy, które posiadają środki miażdzycogenne - powiedziała w „Dzień Dobry TVN" dr n. med. Danuta Myłek.

dietatłuszcze transcukier
Komentarze (1)