Pyszny omlet w wersji wytrawnej. Przygotuj go razem z redakcją Smacznego!
Omlet ma różne oblicza – czasem jest słodkim deserem, a czasem pożywnym lunchem z masą pysznych dodatków. Ta druga wersja świetnie sprawdzi się właśnie teraz. Jesienny, wytrawny omlet rozgrzewa, syci na długo i zaskakuje wybornym smakiem. Usmaż go z dodatkiem oleju rzepakowego, a będzie rumiany i chrupiący.
Omlet to śniadaniowa klasyka, jednak ten w wersji wytrawnej doskonale sprawdzi się także jako pożywny lunch lub kolacja. Sekretem jego wybornego smaku są warzywa – por i cukinia – mąka orkiszowa oraz aromatyczne, wędzone tofu, siemię lniane, jajka i olej rzepakowy. Takie danie to prawdziwa bomba cennych składników odżywczych i błonnika. Zobacz nowy odcinek programu Smacznego i przygotuj pyszny omlet razem z Gosią Rudzińską.
Cały przepis krok po kroku znajdziesz w wideo.
Sfinansowano z Funduszu Promocji Roślin Oleistych.