GotowaniePrzepisySałatka z bananów z groszkiem

Sałatka z bananów z groszkiem

Danie najlepiej podawać na liściach sałaty.

Sałatka z bananów z groszkiem

06.07.2005 | aktual.: 20.02.2006 15:32

5 bananów Chiquita
150 g groszku
80 g czerwonej cebuli
200 g wędzonej piersi indyka
200 g pomidorków koktajlowych
2 łyżki czerwonego pieprzu
150 g niskotłuszczowego jogurtu
2 łyżki musztardy
3 łyżki octu winnego
5 łyżek posiekanej mieszanki ziół
4 łyżki oliwy z oliwek
1 średniej wielkości sałata
pieprz
sól

Oczyścić groszek chiński i zanurzyć go we wrzącej posolonej wodzie na około 2 minuty.
Obrać cebulę i drobno posiekać.
Pokroić pierś indyka w kostkę, a pomidorki koktajlowe przekroić na połówki.
Następnie zgnieść czerwony pieprz.
Jogurt wymieszać z 5 łyżkami wody, octem, sherry, posiekanymi ziołami, solą, pieprzem i oliwą z oliwek.
Oderwać 4 ładne liście sałaty. Resztę sałaty pokroić. Obrać banany i pokroić w paski. Wymieszać groszek chiński, cebulę, pierś indyka, pomidorki koktajlowe i pieprz.

Zobacz także
Komentarze (0)