Trwa ładowanie...
d6e25ht
Temat

olejek eteryczny

Jak stosować olejek kamforowy do ucha? Znamy bezpieczne sposoby
10-11-2020 11:10

Jak stosować olejek kamforowy do ucha? Znamy bezpieczne sposoby

Olejek kamforowy stosowany do ucha może przynieść ulgę w wielu dolegliwościach związanych z narządem słuchu. Ból ucha, stan zapalny, przewianie – jeśli borykasz się z takimi problemami, spróbuj zastosować olejek kamforowy do ucha.

Olejek lawendowy. Czy znasz wszystkie jego właściwości i możliwe zastosowania?
03-08-2020 08:50

Olejek lawendowy. Czy znasz wszystkie jego właściwości i możliwe zastosowania?

Olejek lawendowy wspaniale pachnie, dzięki czemu działa niezwykle odprężająco. Nic dziwnego, że bardzo często wykorzystywany jest właśnie w aromaterapii, aby wspomóc drogi oddechowe albo skórę. Oczywiście to niejedyne zastosowanie olejku lawendowego, ponieważ ten niepozorny specyfik może być wykorzystany na wiele odmiennych sposobów.

Olejek z drzewa herbacianego. Czy znasz wszystkie zastosowania tego naturalnego kosmetyku?
10-06-2020 11:29

Olejek z drzewa herbacianego. Czy znasz wszystkie zastosowania tego naturalnego kosmetyku?

Na pewno wielokrotnie słyszałaś o cudownych właściwościach olejku z drzewa herbacianego. Czy jednak znasz wszystkie możliwe zastosowania tego niezwykłego specyfiku? Jego uniwersalne działanie pozwala na szereg rezultatów, np. zwalczanie dolegliwości skórnych. Olejek z drzewa herbacianego wspaniale pachnie, dlatego też pielęgnacja z jego użyciem jest bardzo przyjemna.

Olejek z oregano dla dzieci i dla dorosłych - zalety stosowania
01-07-2018 16:41

Olejek z oregano dla dzieci i dla dorosłych - zalety stosowania

Oregano jako przyprawa jest często wykorzystywane w kuchni. Jednak coraz chętniej sięgamy po olejek z oregano, który ma prozdrowotne właściwości. Jak działa ekstrakt? Czy można go podawać dzieciom? Sprawdziliśmy składniki, które znajdują się w olejku oregano. Ponadto podajemy, jak go stosować.

Hydrolat, czyli woda kwiatowa
12-06-2018 09:31

Hydrolat, czyli woda kwiatowa

Hydrolat to jedynie produkt uboczny jednego z procesów, ale jego pozytywne działanie na skórę jest powszechnie doceniane we współczesnej kosmetyce. Poznaj popularne wody kwiatowe.

d6e25ht
d6e25ht