FitnessZielony koktajl, który spali tłuszcz z brzucha

Zielony koktajl, który spali tłuszcz z brzucha

Wystarczą cztery składniki, aby zbliżyć się do wymarzonej figury i pozbyć fałdek z okolic brzucha. Przepis jest naprawdę prosty. Koktajl działa jednak pod pewnymi warunkami.

Zielony koktajl, który spali tłuszcz z brzucha
Źródło zdjęć: © 123RF.COM

18.10.2016 | aktual.: 26.10.2016 16:03

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Fałdki na brzuchu i nadmiar tłuszczu w tej partii ciała to zmory wielu współczesnych kobiet. Co więcej, ten rodzaj tłuszczu jest bardzo szkodliwy dla naszego zdrowia i może prowadzić do najczęstszych chorób cywilizacyjnych. Nadmiar tkanki tłuszczowej w okolicach brzucha przyczynia się do rozwoju nadciśnienia, chorób serca, problemów metaboliczny, astmy, Alzheimera, miażdżycy. Może też obniżyć płodność i zaburzać pracę organów rozrodczych.

Mimo regularnych ćwiczeń i racjonalnego odżywiania, czyli działań zalecanych przez dietetyków i trenerów personalnych, często nadal borykamy się z nieapetycznymi fałdkami. W walce o idealną figurę pomóc nam może jeden z pożywnych i wartościowych zielonych koktajli. Wystarczą trzy składnik (szpinak, imbir oraz woda.

W czym tkwi jego sekret? To potężna dawka witaminy C, która przyśpiesza spalanie tłuszczu brzusznego. Składnik ten bierze również udział w produkcji karnityny, czyli związku, który organizm wykorzystuje do zamiany związków tłuszczowych w energię. Dlatego napój ten, spożywany regularnie, dosłownie topi zbędny tłuszcz.
Koktajl ten należy spożywać na czczo, pół godziny przed posiłkiem. Skutecznie przyśpieszy metabolizm i doda energii. W połączeniu z aktywnością fizyczną i zdrowymi posiłkami sprawi, ze po miesiącu zauważymy znacznie mniejszy obwód pasa.

Składniki: 2 garście świeżego szpinaku, sok z 1 średniej cytryny (najlepiej ekologicznej), kawałek świeżego imbiru, pół szklanki wody.
Przygotowanie: imbir obrać i ugotować w wodzie przez 10-15 minut. Szpinak zblendować z sokiem z cytryny, a następnie zblendować z wodą i korzeniem imbiru.

Zobacz także: Dlaczego warto pieć herbatę?

Źródło artykułu:WP Kobieta
Komentarze (27)