GotowaniePrzepisyAnchois z ziemniakami i bazylią

Anchois z ziemniakami i bazylią

Anchois z ziemniakami i bazylią
20.02.2006 10:42, aktualizacja: 07.03.2006 08:07

Ziemniaki pokroić na plasterki, ułożyć na talerzach, posypać bazylią, obłożyć filecikami anchois.

Składniki:
- Opakowanie anchois, mogą być śledzie w korzennej zaprawie
- 4 ziemniaki
- kilka gałązek świeżej bazylii
- 1 ząbek czosnku
- sól
- pieprz
- 2 łyżki oleju

Z anchois usunąć skórę i ości, ziemniaki umyć, ugotować w skórce, ostudzić, obrać.

Bazylię opłukać, listki drobno posiekać, utrzeć ze startym ząbkiem czosnku, olejem i solą.

Ziemniaki pokroić na plasterki, ułożyć na talerzach, posypać bazylią, obłożyć filecikami anchois.