Czy makaron tuczy?
Uważaj na bolognese i carbonarę
Większość diet najczęściej eliminuje makaron jako tuczące źródło węglowodanów. Jeśli decydujecie się schudnąć i zaczniecie przeglądać najpopularniejsze w ostatnich latach diety, to rzadko znajdziecie w nich makaron. Ale to tylko część prawdy.
Większość diet eliminuje makaron jako źródło węglowodanów. Jeśli decydujecie się schudnąć i zaczniecie przeglądać najpopularniejsze w ostatnich latach diety, to rzadko znajdziecie w nich makaron. Czy słusznie?
Jeśli będziemy wcinać bez opamiętania spaghetti bolognese albo carbonara i całość posypywać dużą ilością sera, to rzeczywiście waga może nam nagle podskoczyć i to znacznie. Jeśli jednak wybierzemy odpowiedni rodzaj makaronu i nie zalejemy go tłustym sosem z dodatkiem śmietany i mięsa, to jest spora szansa, że uda nam się nie utyć.
Tekst: (ma)/(kg), kobieta.wp.pl
POLECAMY: * Oblicz swoje BMI!*