Dlaczego kobiety powinny jeść soję?
Zamiennik mięsa
Jej ziarna, zawierające w swym składzie od 30 do 50 procent protein, w pełni pokrywają zapotrzebowanie człowieka na białko. Roślina ta jest także przyjazna dla kobiet. Jej spożywanie łagodzi objawy menopauzy, pomaga dłużej zachować młody wygląd. A wszystko to dzięki bogactwu składników odżywczych.
Ziarna soi zawierają od 30 do 50 procent protein i w pełni pokrywają zapotrzebowanie człowieka na białko. Roślina ta jest wskazana dla kobiet. Jej spożywanie łagodzi objawy menopauzy, pomaga dłużej zachować młody wygląd.
To nie przypadek, że diety wykluczające mięso i produkty mleczne lub ograniczające do minimum ich spożycie (dieta niskocholesterolowa) upodobały sobie soję.
Roślina ta zawiera dużo białka, które jest podstawowym budulcem tkanek organizmu. Dzięki niemu wzmacniany jest nasz układ immunologiczny oraz mięśniowy. Jeśli mamy niedobory tego składnika, pojawia się słabość, podatność na infekcje oraz alergie.
Tekst na podst. Marie Claire Anna Loska/(AL)/(kg), WP Kobieta