Kiszona kapusta- naturalny sposób na walkę z przeziębieniem
Zamiast do apteki warto udać się do sklepu po kiszoną kapustę. To skuteczny sposób na wzmocnienie odporności.
28.10.2015 | aktual.: 29.10.2015 13:36
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Sezon na przeziębienie i grypę oficjalnie uznajemy za otwarty. Gdy czujesz, że dopda cię przeziębienie lub grypa, nie musisz od razu biec do apteki po cały zestaw tabletek i syropów. Domowe patenty, przekazywane w rodzinie z pokolenia na pokolenie mogą się okazać równie skuteczne. Zobacz, jak uchronić się przed przeziębieniem?
- Produkty kwaszone oraz kiszone odżywiają nasze jelita, a dokładnie bakterie, które się w nich znajdują. To wzmacnia naszą odporność– mówi dietetyk, Zuzanna Antecka.
- Przegotowana woda z dodatkiem wyciśniętej cytryny i łyżką miodu to równie skuteczny sposób na przeziębienie. Powinniśmy ją pić każdego ranka. Ważne, aby przygotować taką mieszankę wieczorem, a wypić rano. Miód powinien odstać jakiś czas w szklance, wtedy ujawniają się jego lecznicze właściwości – dodaje.