UrodaMoczą twarz w lodowatej wodzie, by makijaż trzymał się dłużej. Działa!

Moczą twarz w lodowatej wodzie, by makijaż trzymał się dłużej. Działa!

Moczą twarz w lodowatej wodzie, by makijaż trzymał się dłużej. Działa!
Źródło zdjęć: © Youtube.com
08.09.2017 15:38, aktualizacja: 01.03.2022 13:13

Rano wykonujesz misterny makijaż. Na twarz nakładasz bazę, podkład, puder, bronzer. Inwestujesz w dobre produkty, wieczorem i rano wsmarowujesz kremy, by nawilżyć skórę. Efekty? Są, ale tylko przez kilka godzin. Później skóra zaczyna błyszczeć, a kosmetyki osadzają się w załamaniach twarzy. Z pomocą przychodzą niezawodne blogerki - odkryły nowy sposób na długotrwały make-up.

- Jeśli chodzi o makijaż, codziennie zmagam się z tym samym problemem - po prostu nie pozostaje on na mojej twarzy przez cały dzień. Albo zanika, albo spływa. Próbowałam wszystkich metod nakładania makijażu: rozpylałam, wklepywałam, wcierałam. I tak nie udało mi się z tym wygrać, aż do momentu, kiedy na YouTube trafiłam na tę specyficzną metodę - pisze Emily Slawek na łamach "Today".

Trend zdobył dużą popularność na YouTube

Dziennikarka postanowiła wypróbować koreański trend o wdzięcznej nazwie "Jamsu". Dosłownie tłumaczy się go jako "zanurzenie" lub "nurkowanie". I faktycznie cały trik polega na zanurzeniu twarzy w zimnej wodzie. Wszystko po to, by utrwalić makijaż.

- Prędzej byłabym w stanie uwierzyć, że to technika usuwania makijażu. A jednak okazało sie inaczej - pisze dziennikarka.

Przejdźmy do konketów. Najpierw należy związać włosy i tradycyjnie nałożyć podkład. Potem pora na magiczny składnik, który "uszczelnia" makijaż: puder dla niemowląt. Przy pomocy pędzla lub gąbeczki należy wklepać go w skórę twarzy. Pod ręką powinnyśmy mieć już miskę z zimną wodą, w której na kilka sekund należy zanurzyć twarz pokrytą podkładem i talkiem. Po odczekaniu kilku minut i delikatnym osuszeniu skóry, można wykończyć makijaż jak zwykle.

Wypróbujecie tę metodę?

Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Komentarze (77)
Zobacz także