Natalia Gacka-Dressler: treningi i dieta. Przykładowe przepisy
Natalia Gacka-Dressler to popularna trenerka personalna i dietetyczka, której liczba fanów na Instagramie wciąż rośnie. Skuteczne metody treningowe i rozsądnie ułożone diety sprawiły, że coraz więcej użytkowników, którzy chcą zmienić swoje życie śledzi popularną Gackę.
Gacka - treningi
Gacka sportowy tryb życia prowadzi od najmłodszych lat, dlatego nie powinien dziwić fakt, że jej sylwetka jest wciąż w tak dobrej formie. Ponadto potwierdzeniem głębokiej wiedzy na temat metodyki sportu i wysokiej formy jest tytuł mistrzyni świata, który popularna trenerka uzyskała w kategorii fitnessu sylwetkowego.
Co więcej, nawet narodziny dziecka nie przeszkodziły Gackiej w aktywności fizycznej. Mistrzyni nie zwalniała tempa w pierwszych dniach po porodzie, siłownię zamieniając na długie spacery. Ponadto bardzo często towarzyszy jej synek, co pozwala Natalii spędzać z dzieckiem więcej czasu. Oprócz tego, do spacerów trenerka dodała jazdę na rolkach, która ułatwia spalanie znacznej ilości kalorii, ujędrniając jednocześnie mięśnie nóg i pośladków.
Dieta Natalii Gackiej-Dressler
Gacka na co dzień korzysta z cateringu dietetycznego. W ten sposób ma wpływ na skład posiłków i ich zawartość kaloryczną. Takie rozwiązanie pozwala ułożyć jadłospis, który oparty będzie o nasze ulubione przepisy. W przypadku Gackiej są to: owoce, pieczone warzywa czy pudding z tapioki. Oprócz tego znaczną zaletą cateringu dietetycznego jest zaoszczędzenie czasu, który trenerka może spędzić z rodziną.
Zobacz przepisy na pudding z tapioki:
Przepisy Gackiej - jogurt przekładaniec
Jednym z ulubionych przepisów Natalii Gackiej-Dressler jest jogurt przekładaniec z jabłkiem i brzoskwinią. Aby go przygotować, potrzebować będziemy:
- 20 g płatków owsianych,
- brzoskwini (80 g),
- miodu (1 łyżka),
- cynamonu (szczypta) ,
- jogurtu naturalnego (180 g).
Kiedy już mamy wszystkie składniki, płatki owsiane łączymy z pszennymi otrębami oraz miodem. Następnie całość dzielimy na połowę, z których pierwszą przekładamy do szklanki lub miseczki. W międzyczasie obieramy brzoskwinię i mieszamy ją z jogurtem oraz dzieląc go na połowę, nakładamy do owsianej mieszanki.
W tym momencie pozostaje średniej wielkości jabłko obrać i pokroić w kostkę. Następnie wracamy do podzielonej wcześniej masy, którą układamy na górnych warstwach naczyń, przekładając je kolejnymi warstwami: jogurtu, płatków i jabłka. W ten sposób przygotowany posiłek możemy przyprawić dodatkowo odrobiną cynamonu. Zawiera w sumie ok. 384 kcal, z czego 12.6 g to białko, 6.2 g to tłuszcz, a 77 g zawierają węglowodany.
Przepisy Gackiej - jagodowa owsianka
Gacka do przygotowania jagodowej owsianki wykorzystuje płatki owsiane, jagody, kakao oraz 1.5-procentowe mleko z zawartością ok. 20 g tłuszczu. Przygotowane składniki dokładnie myje i miksuje do momentu uzyskania musu. W międzyczasie podgrzanym mlekiem zalewa się owsiane płatki, czekając do momentu aż całość napęcznienie. Kiedy do całości dodamy łyżeczkę kakao i jagodowy mus, jagodowa owsianka według Gackiej jest gotowa.